ΜΟΝΟ ΜΕ ΝΙΚΗ ΠΡΟΚΡΙΝΕΤΑΙ Η ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ 8 ΤΟΥ EURO

Για την ελληνική ομάδα η νίκη αποτελεί επιτακτική ανάγκη, διότι μόνο με το τρίποντο μπορεί να προκριθεί στην επόμενη φάση, είτε ως πρώτη είτε ως δεύτερη. Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία των ομάδων στον 1ο όμιλο, οι τέσσερις βαθμοί δίνουν πρόκριση στις ισοβαθμίες, ακόμα και στην περίπτωση της τριπλής συγκατοίκησης με Τσεχία και Ρωσία στους τέσσερις βαθμούς. Τότε η Ελλάδα θα τερματίσει πρώτη, η Ρωσία δεύτερη και η Τσεχία τρίτη, διότι έχει ντεζαβαντάζ τα τέσσερα γκολ που δέχτηκε στην πρεμιέρα από τους Ρώσους.

Θα ρισκάρει ο Σάντος

Το καλό για την εθνική ομάδα είναι ότι εξακολουθούν τα μέλη της και πιστεύουν στην πρόκριση. Τα τελευταία χρόνια, άλλωστε, απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν. Όποτε κλήθηκαν να διεκδικήσουν έναν στόχο με την πλάτη στον τοίχο, η νίκη έστεψε τη γαλανόλευκη. Η Εθνική τα κατάφερε μέσα στο Κίεβο στα μπαράζ για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, ενώ το ίδιο συνέβη και στον «τελικό» με την Κροατία στο «Γ. Καραϊσκάκης». Μόνο νίκη ήθελε η ελληνική ομάδα και την πήρε. «Πάμε να τριτώσουμε το καλό», ήταν το σύνθημα του Γιώργου Καραγκούνη, συνδετικού κρίκου σε όλες τις προηγούμενες νικηφόρες μάχες.

Εκ των πραγμάτων, λοιπόν, ο Φερνάντο Σάντος είναι υποχρεωμένος να ρισκάρει. Άρα, θα επιδιώξει να χτυπήσει τους Ρώσους στην καρδιά της άμυνάς τους με την ταχύτητα των Γκέκα και Σαλπιγγίδη, δύο παικτών που αποδεδειγμένα μπορούν να τρυπήσουν το αργό δίδυμο των Μπερεζούνσκι, Ιγκνασίεβιτς.

Τερματοφύλακας θα παίξει ο Σηφάκης, ενώ δεξιά θα παραμείνει ο Τοροσίδης. Στην αριστερή πτέρυγα ενδέχεται να αντικατασταθεί ο Χολέμπας από τον Τζαβέλλα, ενώ ερώτημα παραμένει το ενδεχόμενο να χρησιμοποιηθεί στο αρχικό σχήμα ο Γιάννης Φετφατζίδης, διότι ο πορτογάλος τεχνικός εκτιμά ότι λείπει από την ελληνική ομάδα η κάθετη πάσα που θα αξιοποιήσει τους δύο γρήγορους επιθετικούς.

Όσο για την αγωνιστική συμπεριφορά, ο στόχος του Σάντος είναι η διατήρηση του μηδέν στο πρώτο ημίχρονο, κάτι που δεν έχει καταφέρει έως τώρα η Εθνική. «Χρειαζόμαστε ηρεμία, αυτοσυγκέντρωση στην άμυνα και το γκολ θα έρθει κάποια στιγμή», επαναλαμβάνει ο πορτογάλος τεχνικός στους έλληνες διεθνείς, ενώ τους ζήτησε να βγάλουν στο γήπεδο και τη δουλειά που κάνουν δύο χρόνια στις στημένες φάσεις. Αν η Ελλάδα προκριθεί, στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσει πιθανότατα τη Γερμανία, η οποία ουσιαστικά κατέκτησε την πρώτη θέση στον δεύτερο όμιλο. Εκτός κι αν η Εθνική πάρει την πρωτιά στο δικό μας γκρουπ και έτσι βρει στο διάβα της μία εκ των Δανία, Πορτογαλία ή Ολλανδία, καθώς η κατάσταση στον άλλο όμιλο παραμένει ρευστή.

Βαθμολογία
1. ΡΩΣΙΑ	4	5-2
2. ΤΣΕΧΙΑ	3	3-5
3. ΠΟΛΩΝΙΑ	2	2-2
4. ΕΛΛΑΔΑ	1	2-3 

Σχολιάστε εδώ