Κατηγορεί το προεδρείο της ΕΣΠΗΤ

Με «συνοπτικές διαδικασίες» το καταψηφισμένο από τη ΓΣ και απερχόμενο προεδρείο της ΕΣΠΗΤ (Γ. Πλαχούρης, Σ. Κρίκος, Γ. Μπαζαίος), παραβιάζοντας κάθε νόμιμη διαδικασία, προσπάθησε στην τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ να νομιμοποιήσει αναδρομικά το σύνολο των πρακτικών ΔΣ 27 μηνών από την αρχή της θητείας του, παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις της νομικής υπηρεσίας και μελών του ΔΣ, από το 2011, για τη σύμφωνα με το καταστατικό έγκρισή τους.

Την παραπάνω καταγγελία έκαναν τα μέλη του ΔΣ της ΕΣΠΗΤ Θέμης Μπερεδήμας και Φωφώ Πέπονα. Με ανακοίνωση, η ΝΕΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ κατηγορεί για βαριά αμέλεια και εγκληματική αδιαφορία το απερχόμενο προεδρείο, που όχι μόνο αποτυπώνει την εικόνα διάλυσης που παρουσιάζει σήμερα η Ένωση, αλλά καταδεικνύει και τη συνδικαλιστική αδράνεια και αναποτελεσματικότητα, που κάθε μέρα γίνεται πιο εμφανής στους χώρους εργασίας.

Η ΝΚΔ εκφράζει τον έντονο προβληματισμό της για σχέδια που εξυφαίνονται στο ΕΤΑΠ ΜΜΕ ερήμην των ασφαλισμένων και των ΔΣ των Ενώσεων (;) σχετικά με περικοπές των παροχών υγείας αλλά και την τρίτη κατά σειρά μείωση των συντάξεων που υιοθετήθηκε ασμένως από το ΔΣ, ενώ, απ’ ό,τι φαίνεται, δεν έχει γίνει καμιά νομική ενέργεια για τη λεηλασία – δήμευση του 1,5 δισ. ευρώ με το PSI («κούρεμα» ομολόγων) από τα αποθεματικά του Ταμείου.


Σχολιάστε εδώ