Η Νέα Δημοκρατία με διορατικότητα και υπευθυνότητα…

Στην αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος της 6ης του Μάη οφείλουμε να συνυπολογίσουμε όλες τις παραμέτρους που το δημιούργησαν. Η Νέα Δημοκρατία κατά την προεκλογική περίοδο ευθυγραμμίστηκε με την παρούσα πραγματικότητα της χώρας και εμφατικά στράφηκε στους τρόπους εξόδου της χώρας από την οικονομική κρίση. Ξεδίπλωσε την πολιτική της για την ανάπτυξη που πρέπει να επιτευχθεί, το ανταποδοτικό κράτος, που θα αποκαταστήσει τις σχέσεις του με τους πολίτες και θα εδραιώσει κλίμα αμοιβαίας εμπιστοσύνης, τις ποικίλες παραγωγικές δυνάμεις που διαθέτει η χώρα, οι οποίες, αν αξιοποιηθούν σωστά, θα συμβάλουν αποφασιστικά και στην αντιμετώπιση της ανεργίας, την επιτακτική ανάγκη μείωσης των ασύστολων δαπανών που συχνά παρατηρούνται σε διάφορους τομείς του κράτους.

Επίπονα μέτρα, όπως το Μνημόνιο 1, το Μεσοπρόθεσμο και η επιβολή του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, υπήρξαν πολιτική του ΠΑΣΟΚ, την οποία καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία, δεν τη συνυπέγραψε ούτε την επέβαλε στον ελληνικό λαό. Ήταν λογικό και αναμενόμενο το ενδεχόμενο πολιτικής φθοράς του ΠΑΣΟΚ και όχι τόσο της Νέας Δημοκρατίας. Ωστόσο, θεωρήθηκε συνυπεύθυνη της παρούσας κατάστασης και αυτό αποτυπώθηκε στο ποσοστό που έλαβε.

Η οργή του κόσμου όμως υπερκέρασε τα οφέλη και επικράτησε η λογική της τιμωρίας για τη συγκυβέρνηση του κόμματος με το ΠΑΣΟΚ. Στη διαμόρφωση του κλίματος συνέβαλε και το ότι τα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας υποβάθμισαν τον πρωταγωνιστικό ρόλο της Νέας Δημοκρατίας στην οικονομία, καθώς διαχρονικά ήταν και θα παραμείνει σταθερά το κόμμα που υποστηρίζει την ανάπτυξη. Η Νέα Δημοκρατία, με την υπευθυνότητα που τη χαρακτηρίζει, ήταν αναγκασμένη όλο το διάστημα να συνεκτιμήσει διάφορους παράγοντες που τροφοδοτούν την ελληνική οικονομία, όπως ο τουρισμός και η ναυτιλία. Επίσης, ο επιχειρηματικός κόσμος και οι αυτοαπασχολούμενοι πολίτες χρήζουν σταθερότητας στο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό σύστημα και δεν στηρίζονται στην κρατική ενίσχυση, τις επιδοτήσεις και τις πελατειακές επαφές.

Γιώργος Ματαλλιωτάκης
Δρ Μηχανικός Παραγωγής
και Διοίκησης, PhD, MSc
Διδάσκων Πολυτεχνείου


Σχολιάστε εδώ