Η ελπίδα θα νικήσει

Όσο κι αν προσπάθησαν οι δυνάμεις της διαπλοκής να παραχαράξουν τη λαϊκή εντολή, οι πολίτες της χώρας είναι αποφασισμένοι.

Στις 17 Ιουνίου ο λαός θα κάνει το δεύτερο και αποφασιστικό βήμα.

Είναι όντως οι πιο κρίσιμες εκλογές της νεότερης πολιτικής ιστορίας του τόπου. Θα συγκρουστούν δύο κόσμοι. Η μάχη είναι πια ιδεολογική, η μάχη αφορά το μέλλον της χώρας.

Από τη μια μεριά θα βρίσκονται οι δυνάμεις του Μνημονίου, η Ελλάδα της διαφθοράς και της μίζας, ένα μέλλον φτώχειας και αναξιοπρέπειας.

Είναι η πολιτική πρόταση της ένωσης ακροδεξιών και νεοφιλελεύθερων με αρχηγό τον κ. Σαμαρά, που θα κουκουλώσει όλα τα σκάνδαλα.

Αντίπαλος αυτής της πολιτικής πρότασης είναι η πρόταση που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ. Μια πρόταση ζωής, με όραμα και θέσεις για κοινωνική και οικονομική απελευθέρωση, μια πρόταση που θα απαλλάξει τη χώρα από τα επαίσχυντα Μνημόνια για να εγγυηθεί μισθούς και συντάξεις.

Είναι μάχη για τη δημοκρατία. Μνημόνιο και δημοκρατία είναι πολιτικές αντίθετες.

Σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν κρύβεται από τον λαό και τις ευθύνες. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για τη διακυβέρνηση της χώρας, για να αποκαταστήσουμε τη διεθνή αξιοπιστία και το διεθνές κύρος της χώρας. Αναλαμβάνουμε την ευθύνη, γιατί εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και το ευρώ. Αν σήμερα η χώρα κινδυνεύει να βρεθεί εκτός ευρώ και να επιστρέψει στη δραχμή, αυτό γίνεται γιατί ο κ. Σαμαράς και ο κ. Βενιζέλος επιμένουν στα Μνημόνια. Το σχέδιο όμως των Μνημονίων, στο τελευταίο του μέρος, περιλαμβάνει την έξοδο της χώρας από το ευρώ αφού πρώτα εκποιηθεί όλος ο πλούτος μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ αναλαμβάνει την ευθύνη και εγγυάται την παραμονή της χώρας στην Ευρώπη, εγγυάται τις καταθέσεις και τον κόπο των ελλήνων πολιτών.

Εγγυάται ότι δεν θα καταρρεύσει ο χώρος της υγείας, της κοινωνικής προστασίας και της παιδείας. Είναι δύναμη που εγγυάται την καταβολή των μισθών και των συντάξεων, όταν ο κ. Σαμαράς εγγυάται την καταβολή τόκων και τοκοχρεολυσίων στους δανειστές μας.

Είναι όντως οι πιο κρίσιμες εκλογές. Ο τόπος χρειάζεται κυβέρνηση από τις δυνάμεις που δεν συμμετείχαν στη λεηλασία, στις μίζες και τα σκάνδαλα, χρειάζεται κυβέρνηση που δεν θα παραδώσει τη χώρα στους δανειστές και τα μεγάλα συμφέροντα.

Με ύβρεις και συκοφαντίες, με εμφυλιοπολεμικά κατάλοιπα και φρασεολογία ο κόσμος δεν πρόκειται να φοβηθεί. Την Κυριακή κρίνεται το μέλλον του τόπου. Και το μέλλον του τόπου φτιάχνεται με νέα υλικά, όχι με υλικά από τη δεκαετία του ’50.

Την Κυριακή η ελπίδα θα νικήσει. Θα γίνει η μεγάλη αλλαγή. Και θα ξαναφτιάξουμε τον τόπο μας από την αρχή.


Σχολιάστε εδώ