άλλες τυπολογίες

• Η βουτιά τηλεθέασης στη ζώνη των τηλεοπτικών ειδήσεων συνεχίστηκε για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα στις μετρήσεις της Nielsen. Ενώ τον Μάιο, και ειδικά μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, οι μετρήσεις του δείγματος τηλεθέασης έδιναν ποσοστό άνω του 30%, δηλαδή περισσότερους από 3,2 εκατ. τηλεθεατές για τα κεντρικά δελτία οκτώ καναλιών το δίωρο 7.00 μ.μ. με 9.00 μ.μ., την περασμένη εβδομάδα ο αριθμός μειώθηκε σε περίπου 2 εκατ. τηλεθεατές. Κι αυτό ενώ η νέα προεκλογική περίοδος βρισκόταν στο απόγειό της.

• «Σήμα» για αντεπίθεση από τον ΟΤΕ. Σε συνεργασία με τον Όμιλο Κοντομηνά, ενέταξε το Village Cinema στο «μπουκέτο» των καναλιών του, αποκτώντας πλέον και ξένες ταινίες πρώτης προβολής, ενώ έχει ήδη και το κανάλι των παλιών ελληνικών ταινιών. Ταυτόχρονα, εξασφάλισε για τρία χρόνια (2012-15) το NBA, το οποίο όμως θα έχει παράλληλα και την επόμενη χρονιά μαζί με τη Nova.

• Κάνουν καταγγελίες και οι υποψήφιοι βουλευτές εις βάρος των ραδιοφωνικών σταθμών. Το ΕΣΡ «έριξε» πρόστιμο 10.000 ευρώ στο Ράδιο Μαρκόνι του Νομού Μαγνησίας για υποβάθμιση ποιότητας προγράμματος και εξύβριση του υποψήφιου βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Νάκου, έπειτα από καταγγελία του ίδιου του βουλευτή.

• Κινητικότητα του Mega στην Κύπρο. Η Τηλέτυπος συνέστησε την Τηλέτυπος Εμπορική (100%), με έδρα τη Λευκωσία, η οποία ακόμη δεν έχει ενεργοποιηθεί και προφανώς θα προμηθεύει με πρόγραμμα τον τηλεοπτικό σταθμό. Είναι η δεύτερη κυπριακή εταιρεία που διαθέτει ο όμιλος μετά την Τηλέτυπος Κύπρου, η οποία έχει το 25% της εταιρείας Ο Λόγος, και κατέχει το Mega Κύπρου. Η σύμβαση κατοχής του 25% λήγει στις 30 Ιουλίου 2013.

****

• Μόλις 663 δημοσιογράφοι ψήφισαν στην επαναληπτική ψηφοφορία της ΕΣΗΕΑ για την εκλογή μελών της εφορευτικής επιτροπής. Τα έγκυρα ψηφοδέλτια ήταν 646 και τα άκυρα-λευκά 17. Στην εφορευτική επιτροπή εκλέγονται οι: Έλενα Ριζεάκου με 303 ψήφους, Δέσποινα Μπαρδάκου με 197, Φάνης Καραμπατσάκης με 189, Ισίδωρος Ρούσσος με 164, Μαρία Ζαρκάδα με 134, Γιάννης Κωστάκης με 130, Ανδρέας Ρηγόπουλος με 130. Αναπληρωματικά μέλη είναι οι: Θεοδώρα Αγουρίδου με 125, Βαρβάρα Γούτσου με 99, Δημήτρης Κουμουρτζής με 87, Γιώργος Παπαδόπουλος με 78, Διονύσης Τζαννάτος με 68 και Θανάσης Δημόπουλος με 64.

• Άλλο ένα βίαιο επεισόδιο κατά δημοσιογράφου, από υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας αυτήν τη φορά, καταδίκασε έντονα η ΕΣΗΕΑ. Ο δημοσιογράφος Λάμπρος Παναγιώτου δέχθηκε απρόκλητη επίθεση από δημοτικό υπάλληλο όταν προσπάθησε να αποτυπώσει με την κάμερα του κινητού του τηλεφώνου τη σύλληψη ενός σομαλού μετανάστη. Ο δημοτικός αστυνομικός τού επιτέθηκε, τον άρπαξε από τον λαιμό, τον έβρισε και προσπάθησε με τη βία να του πάρει το τηλέφωνο και να του βάλει χειροπέδες.

• Με ψήφους 3 έναντι 2, επιβλήθηκε στην Εύα Αντωνοπούλου για παράβαση της δεοντολογίας, καθώς συμμετείχε σε εμπορική διαφήμιση, η προσωρινή διαγραφή 6 μηνών από τα μητρώα της ΕΣΗΕΑ. Η μειοψηφία πρότεινε την προσωρινή διαγραφή 1 έτους.
Το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο άσκησε αυτεπάγγελτη πειθαρχική δίωξη κατά της Εύας Αντωνοπούλου επειδή συμμετείχε στην τηλεοπτική διαφήμιση της οδοντόβουρτσας Oral B, καθώς και στην τηλεοπτική διαφήμιση του σαμπουάν Head & Shoulders.

****

• Ο διαγωνισμός για την προμήθεια από την ΕΡΤ φορητών τηλεοπτικών καμερών τεχνολογίας HD κατέπεσε εξαιτίας της προσφυγής της εταιρείας Sony, της οποίας η προσφορά στο αρχικό στάδιο δεν έγινε αποδεκτή για τυπικούς λόγους. Με αυτόν τον διαγωνισμό σημασία έχει ότι η προμήθεια των συγκεκριμένων καμερών θα καθορίσει σε μεγάλο βαθμό το φορμάτ τεχνολογίας για το μέλλον του τηλεοπτικού σήματος υψηλής ευκρίνειας.

• Με καθυστέρηση ενάμιση και πλέον μήνα αναρτήθηκε στη «Διαύγεια» η πρόσληψη δημοσιογράφου σε θέση προϊσταμένου στο γραφείο Τύπου του υπουργείου Μεταφορών. Ενώ η πρόσληψη του Ηλία Χρηστέα έγινε στις 18 Μαΐου, η απόφαση αναρτήθηκε στις αρχές Ιουνίου.

• Στο ΕΣΡ προσέφυγε ο Κώστας Βαξεβάνης μετά την άρνηση του ραδιοφωνικού σταθμού Δίεση να μεταδώσει το διαφημιστικό σποτ του περιοδικού «Hot Doc». O σταθμός, από τη δική του πλευρά, προσέφυγε στο Συμβούλιο Ελέγχου Επικοινωνίας με το ερώτημα αν η άρνησή του συνιστά παραβίαση των διατάξεων του Κώδικα Διαφήμισης. Το περιοδικό θα κυκλοφορήσει με ανανεωμένο layout το επόμενο δεκαήμερο. Το κοινό του πλησιάζει τους 20.000 αναγνώστες.

• Δεν υπογράφει εκκαθαριστικές βεβαιώσεις για το 2011 η διοίκηση του ραδιοφωνικού σταθμού Ξένιος, καταγγέλλει ο εκπρόσωπος του σταθμού Κ. Γεωργακόπουλος στην ΕΣΗΕΑ. Το αποτέλεσμα είναι οι δημοσιογράφοι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα στη σύνταξη της φορολογικής τους δήλωσης.

• Ντρίμπλα της «Δημοκρατίας» στον «Ελεύθερο Τύπο». Όπως λένε οι πληροφορίες, η εφημερίδα κατάφερε να εξασφαλίσει μεγάλο αριθμό ισολογισμών, κάνοντας καλύτερη προσφορά στην εταιρεία διαμεσολάβησης.

• Σε ReadPoint μετονομάστηκε το e-na, το οποίο προσφέρει ταυτόχρονα εφημερίδες, περιοδικά και βιβλία, που είναι διαθέσιμα σε υπολογιστές, iPhones και tablets. Με τη χρήση του ReadPoint χιλιάδες τίτλοι εφημερίδων, περιοδικών και βιβλίων είναι διαθέσιμοι στον υπολογιστή, το notebook, το κινητό ή το tablet των συνδρομητών.


Σχολιάστε εδώ