MUSIC+MEDIA

// Έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την έγκριση της εξαγοράς της EMI από τη Universal. Αποτέλεσμα αυτού είναι ότι έχουν πυκνώσει οι επισκέψεις στελεχών της αγοράστριας πολυεθνικής στην Ελλάδα. Κάποια από αυτά φαίνεται να έχουν συναντηθεί και με στελέχη της τοπικής ΕΜΙ.

// Στην πλευρά της Sony, δεν φαίνεται να έχει προχωρήσει η συνεργασία με τη Spicy, καθώς από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού στοιχηματίζουν στην κατάρρευση της ελληνικής αγοράς και δεν επιθυμούν να κάνουν καμία συμφωνία που δεν θα περιλαμβάνει προκαταβολικά ποσά.

// Η κατάσταση αδράνειας στην οποία βρίσκεται η ελληνική δισκογραφία αντικατοπτρίζει και την ευρύτερη κατάσταση όλης της αγοράς – εξαιτίας όμως των εκλογών.

// Αυτό κάνει εξαιρετικά δύσκολο το φιλόδοξο σχέδιο του ANT1 να λανσάρει το Simfy σε όλη την ελληνική αγορά.

// Ο Θ. Κυριακού έχει δείξει προσωπικό ενδιαφέρον να βρει τρόπο να βγάλει πρώτος μια υπηρεσία streaming μουσικής. Το ενδιαφέρον του φαίνεται να έχει δημιουργηθεί από τις παρουσιάσεις του Spotify, τις οποίες είδε μέσω του επενδυτικού του ομίλου.

// Το Simfy, βλέποντας σιγά σιγά να χάνει έδαφος σε όλη την Ευρώπη, καθώς η πλατφόρμα του είναι η λιγότερο αναπτυγμένη, έχει δώσει πρακτικά «δωρεάν» την πλατφόρμα στον ANT1 προκειμένου αυτός να βρει τρόπο να την εκμεταλλευθεί.

// Το φιλόδοξο σχέδιο του ομίλου είναι η υπηρεσία αυτή να βγει όχι απλώς στην Ελλάδα, αλλά ταυτόχρονα παντού – δηλαδή, σε όλους τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

// Την κατάσταση δεν φαίνεται να βοηθάει το ότι στην αγορά όλοι μιλούν με όλους και ο καθένας προσπαθεί να βγάλει τη δική του λύση.

// Μεγαλύτερη αναστάτωση προκαλεί το Deezer, όμως και το Rdio έκανε την εμφάνισή του, ενώ τόσο η Sony Music όσο και η Universal προσπαθούν να «πουλήσουν» και τη δική τους πλατφόρμα.

// Ενδιαφέρον είναι επίσης το ότι καμία από τις δισκογραφικές δεν φαίνεται να έχει καταλήξει σε συμφωνία με το Simfy, ώστε αυτό να μπορεί να διαθέσει το ρεπερτόριο στην Ελλάδα.

// Την κατάσταση δεν βοηθάει και η διαφαινόμενη συμφωνία του Πάνου Γερμανού να πάρει τον πλήρη έλεγχο της Wind, έναντι τιμήματος που θα κυμανθεί ανάμεσα στα 250 και 750 εκατ. ευρώ.

// Λόγω αυτού του ενδεχομένου, οι περισσότερες αποφάσεις για νέες υπηρεσίες φαίνεται να παγώνουν προς το παρόν, καθώς τα σχέδια είναι πολύ μεγαλύτερα.

// Μπορεί η συζήτηση να γίνεται γύρω από τις διαθέσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων, δεν πρέπει όμως να αγνοούμε και τα σχέδια όσων έχουν ήδη σχέση με τον καταναλωτή.

Κατ’ αυτήν την έννοια, τα σχέδια της Microsoft να παρουσιάσει και στη χώρα μας πριν από το τέλος του έτους την υπηρεσία Xbox Music, με συνεργασίες που θα συζητηθούν, έχουν τη δική τους σημασία…


Σχολιάστε εδώ