«Όταν το σπίτι του γείτονά σου πιάσει φωτιά και φυσήξει ο αέρας θα καεί και το δικό σου…»

Στις τρομοκρατικές φωνές που έχουν επιστρατευθεί από εκείνους τους «πρόθυμους», που μόνο τη «θηλιά» έχουν σημαία, αλλιώς θα έχουμε «Μικρασιατική Καταστροφή», όπως έγραψε και ο Μάξιμος Χαρακόπουλος, υπάρχουν κι εκείνες οι θαρραλέες φωνές που αντιστέκονται και επιμένουν να είναι δίπλα στον απλό λαό και στις χώρες που πλήττονται. Και μια τέτοια γενναία, παγκόσμια φωνή είναι του αιδεσιμότατου Τζέσι Τζάκσον, ηγετικής μορφής της αριστερής πτέρυγας του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ.

Στο ερώτημα που του έθεσε ο ανταποκριτής της «Κ» Αθανάσιος Έλλις για την Ελλάδα και τις απειλές που δέχεται, η απάντησή του ήταν:

«Εάν το σπίτι του γείτονά μου πιάσει φωτιά και φυσήξει ο άνεμος, θα καεί και το δικό μου. Εάν το δει να καίγεται και με προειδοποιήσει, τότε υπάρχει ελπίδα να σωθούμε μαζί. Το ίδιο ισχύει και για την Ευρωζώνη. Πρέπει κάποιοι να το καταλάβουν.

Δεν μπορεί να απομονώσει κάποιος την Ελλάδα από το παγκόσμιο πολιτικοοικονομικό γίγνεσθαι. Όταν ένα μέλος της διεθνούς κοινότητας, το οποίο μάλιστα συμμετέχει σε μια σημαντική οικονομική οντότητα (Ευρωζώνη), βρίσκεται σε τόσο δεινή θέση, δεν μπορεί να αφεθεί να καταρρεύσει.

Θεωρώ πως οι χώρες που είναι μέλη της Ευρωζώνης είναι αναγκασμένες να συνεργαστούν και να επιδείξουν την αλληλεγγύη που απαιτούν οι συνθήκες. Δεν είναι απλά η ορθή και ηθική στάση, είναι προς το συμφέρον της ίδιας της Ευρωζώνης».


Σχολιάστε εδώ