Φτιάχτε γρήγορα φυλακές

Έχουν αντιληφθεί ότι πλέον ακόμη και το ευρώ μετράει η κάθε οικογένεια; Ότι ο πολίτης έχει κόψει μέχρι και τον καφέ, ακόμη και το τσιγάρο;

Νομίζουν εκεί, στο υπουργείο Οικονομικών, ότι τρέχουν τα λεφτά από τα… μπατζάκια των πολιτών… Και ότι είναι μαζοχιστές. Κινδυνεύουν να πάνε φυλακή ή να τους κατάσχουν το σπίτι, και δεν πηγαίνουν να πληρώσουν τις οφειλές τους προς το κράτος.

Δεν πήραν χαμπάρι τον χαμό που έγινε με τα φάρμακα; Αν είχαν λεφτά οι συγγενείς τους, θα άφηναν τον άνθρωπό τους, που τον έχει χτυπήσει ο καρκίνος, να κινδυνεύει και δεν θα πήγαιναν στο φαρμακείο να αγοράσουν τα φάρμακα που χρειάζονται;

Η οικονομική κρίση έχει πλήξει όλους. Εργαζόμενους και επιχειρηματίες… Ρευστό ούτε με το κιάλι δεν βλέπεις… Αν αρχίσουν λοιπόν να συλλαμβάνουν τους οφειλέτες, θα χρειαστούν εκατοντάδες εκατομμύρια για να φτιάξουν νέες φυλακές, γιατί δεν χωράνε στις υπάρχουσες. Και από πάνω λεφτά για πρόσληψη προσωπικού και για το συσσίτιο.

Εύκολα μπορείτε να μαζέψετε κάποια λεφτά, κ. υπουργέ των Οικονομικών. Το γράψαμε και την περασμένη Κυριακή. Να καλέσετε τους οφειλέτες να δίνουν κάθε μήνα ό,τι μπορούν. Θα τρέξουν πολλοί. Κάντε σε πολλές μικρές δόσεις τα οφειλόμενα. Σίγουρα θα πάνε πάρα πολλοί. Τη ρύθμιση αυτή τη ζητάνε όλοι. Ρωτήστε τους διευθυντές των ΔΟΥ. Θα σας πουν τα δράματα που κάθε μέρα ακούν, βλέπουν. Αφήστε στην άκρη κ. Ζανιά τις απειλές για φυλακή και κατασχέσεις και δώστε ανθρώπινη λύση. Αλλιώς ξέρετε τι θα πουν αρκετοί, στην απόγνωση που βρίσκονται; Τουλάχιστον στη φυλακή θα έχουν εξασφαλισμένο το φαγητό.


Σχολιάστε εδώ