Υψηλοί τόνοι απέναντι στη ΝΔ

Την εβδομάδα που απομένει θα συνεχίσουν να απαντάνε σε υψηλούς τόνους στην κινδυνολογία, ειδικά της ΝΔ, για την επιστροφή στη δραχμή, με κεντρικό μοτίβο «εμείς με την πολιτική μας βγάζουμε τη χώρα από την κρίση και όχι από το ευρώ». Κινούνται πλέον όχι με τη λογική ενός μικρού κόμματος διαμαρτυρίας, αλλά ενός κόμματος που είναι έτοιμο να κυβερνήσει. Αυτόν τον συμβολισμό, άλλωστε, είχε η επίσκεψη του Α. Τσίπρα στο υπουργείο Άμυνας καθώς και η συνάντησή του με τους πρέσβεις των είκοσι πιο ανεπτυγμένων χωρών του πλανήτη.

Ταυτόχρονα, με το βλέμμα πάντα στραμμένο στην επόμενη μέρα, τα στελέχη του κόμματος έχουν επιλέξει να μην απαντάνε στις έντονες επιθέσεις που δέχονται από το ΚΚΕ ή στην κριτική της ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη, επαναλαμβάνοντας απλώς ότι θέλουν αυτά τα δύο κόμματα συμμάχους σε μια αριστερή κυβέρνηση μετά τις εκλογές.

Είναι τέτοια, εκτιμούν τα στελέχη του, η δυναμική των πραγμάτων, που η στρατηγική του φόβου και της ανασφάλειας προκειμένου να διασωθεί η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ ή η στρατηγική μιας μετεκλογικής μνημονιακής κυβέρνησης αυτών των δύο κομμάτων απαντιέται από τον λαό με την εμπιστοσύνη σε μια αντιμνημονιακή προοδευτική κυβέρνηση με πυρήνα τον ισχυρό ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιστρέφοντας την κινδυνολογία περί ακυβερνησίας την επόμενη μέρα, στον ΣΥΡΙΖΑ απαντάνε ότι στις 18 Ιουνίου η χώρα δεν θα μείνει χωρίς κυβέρνηση, αλλά ότι θα έχει κυβέρνηση της Αριστεράς, αφού μετά το αποτέλεσμα ακόμα και τα κόμματα που σήμερα αρνούνται μια τέτοια προοπτική θα βρεθούν μπροστά σε ένα νέο τοπίο και θα σκεφτούν πολύ εάν θα πάνε κόντρα στη θέληση του ελληνικού λαού.

Με βάση την ανάλυση που κάνουν στον ΣΥΡΙΖΑ, η κλιμάκωση της κρίσης στην Ευρωζώνη με την περίπτωση της Ισπανίας τώρα και σίγουρα άλλων χωρών θέτει επί τάπητος την αμφισβήτηση της μέχρι τώρα διαχείρισης της Ευρωζώνης, η οποία απειλείται με αποσύνθεση στο σύνολό της.

Ως εκ τούτου, λένε, ανοίγονται νέες, μεγάλες δυνατότητες διαπραγμάτευσης για τη χώρα μας, και τη διαπραγμάτευση αυτή δεν μπορούν να την κάνουν οι Σαμαράς και Βενιζέλος, οι οποίοι έχουν δεσμευτεί με υπογραφές στην «τρόικα» να μην αλλάξει τίποτα από το καταστροφικό Μνημόνιο, που στο κάτω κάτω οι ίδιοι διαπραγματεύτηκαν και ψήφισαν στη Βουλή. Τη διαπραγμάτευση, ξεκαθαρίζουν, μπορεί να την κάνει μόνο μια κυβέρνηση της Αριστεράς με νωπή λαϊκή εντολή και σαφή θέση ότι «το Μνημόνιο ή το ακυρώνεις ή το εφαρμόζεις».


Σχολιάστε εδώ