Υπό γερμανική κατοχή ο Νότος!

Η ένταξη της Ισπανίας σε Μνημόνιο είναι ο τελευταίος σταθμός. Στόχος της Ουάσινγκτον ήταν να χτυπηθεί το ευρώ, γιατί είχε αρχίσει να γίνεται απειλητικό για το δολάριο όσον αφορά την πρωτοκαθεδρία του ως παγκόσμιο αποταμιευτικό νόμισμα. Ξαφνικά είδαν οι Αμερικανοί καταθέσεις να κατευθύνονται προς το ευρώ. Μπήκαν αμέσως οι γνωστοί… μηχανισμοί, που σχεδίασαν τις κινήσεις που έπρεπε να γίνουν για να χάσει ο κόσμος την εμπιστοσύνη του στο ευρώ. Ως μακρύ χέρι των ΗΠΑ χρησιμοποιήθηκε η Ελλάδα, διά του πρόθυμου τότε πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, ο οποίος, όπως και εκ των υστέρων αποδεικνύεται, συνειδητά οδήγησε στη χρεοκοπία τη χώρα μας, αρνούμενος να πάρει από τον Νοέμβριο τα δάνεια αρκετών δισεκατομμυρίων ευρώ, με επιτόκιο 4 με 4,5%, που θα απέτρεπαν την κατάρρευση. Αν η Ελλάδα δεν κατάφερνε να προκαλέσει πλήγμα στο ευρώ, η Πορτογαλία θα έπαιρνε τη σκυτάλη και με τελευταίο σταθμό την Ισπανία, όπερ και το βλέπουμε σήμερα να συμβαίνει.

Η αντιπαροχή για τη Μέρκελ ήταν η Γερμανία να πάρει τον απόλυτο πολιτικό (πέρα απ’ τον οικονομικό) έλεγχο του Νότου! Αυτό γίνεται αυτές τις μέρες, με τις υπογραφές να μπαίνουν μέχρι την Τετάρτη, ώστε να περάσει η Ισπανία στο κρεματόριο του Μνημονίου.

Η Αμερική κέρδισε αυτό που ήθελε. Το δολάριο να διασφαλίσει την αποκλειστικότητα του αποταμιευτικού νομίσματος, με το ευρώ να είναι δεύτερο νόμισμα στον κόσμο.

Υπό γερμανικό έλεγχο θα μπει και η Ιταλία, με Μνημόνιο όμως κάπως πιο… λάιτ, όπως επισημαίνουν καλά πληροφορημένοι οικονομολόγοι και χρηματιστηριακοί παράγοντες, που έχουν διασυνδέσεις με όλα τα «σπίτια» (αγορές).

Τι πήρε η Ελλάδα; Όχι μόνο δεν πήραμε τίποτε, παρότι ο Παπανδρέου απνευστί έπαιξε το παιχνίδι του συμπατριώτη του, αλλά και από πάνω μάς έβαλαν τη θηλιά σφιχτά, μέχρι να γίνουμε κι εμείς πιο… πειθαρχημένοι όπως οι Ισπανοί, οι Πορτογάλοι κ.ά.

Το «ΠΑΡΟΝ» έχει τη μεγάλη ικανοποίηση ότι εδώ και έναν χρόνο είχαμε, χάρη στις πηγές μας, που μας εμπιστεύθηκαν, αποκαλύψει το σχέδιο που αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η υλοποίησή του.


Σχολιάστε εδώ