Παρατείνεται το «Βγαίνουμε Αθήνα»

Η πρωτοβουλία «Βγαίνουμε Αθήνα» πραγματοποιείται κάθε Τρίτη σε Θησείο, Ψυρρή, Κολωνάκι, Εξάρχεια και Σύνταγμα. Ο πελάτης όπου δει κατάστημα με τη χαρακτηριστική αφίσα της κουκουβάγιας μπορεί να ζητήσει το μενού των 10 ευρώ, να πιει καφέ με 2 ευρώ και να απολαύσει το ποτό του με 5 ευρώ.

***

Τραπεζάκια έξω στην Ομόνοια

Δράσεις στις προβληματικές περιοχές της Αθήνας επιχειρεί ο Δήμος Αθηναίων, προκειμένου να τις «βγάλει» από την υποβάθμιση και ταυτόχρονα να τονώσει την εμπορική και κοινωνική τους δραστηριότητα.

Τα μέτρα που δρομολογεί σε πρώτη φάση ο Δήμος Αθηναίων έχουν να κάνουν με τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Πλατεία Ομονοίας. Όπως δηλώνει η αρμόδια αντιδήμαρχος Αθηναίων Νέλλη Παπαχελά, η απόφαση του δήμου είναι πως μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια που λειτουργούν γύρω από την Πλατεία Ομονοίας έχουν το δικαίωμα, αν το ζητήσουν, να τους χορηγηθεί άδεια τραπεζοκαθισμάτων.

***

Κινδυνεύουμε να καούμε

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με αφορμή τα χρήματα που πρέπει να δοθούν στους δήμους της χώρας προκειμένου να προετοιμαστούν για να αντιμετωπίσουν τις πυρκαγιές του καλοκαιριού. Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, ζήτησε από την κυβέρνηση να καταβάλει αμεσως τα 23 εκατ. ευρώ που έχουν προϋπολογιστεί για τη φετινή αντιπυρική περίοδο, προκειμένου οι δήμαρχοι να προχωρήσουν σε έργα αποψίλωσης και καθαρισμού των δασικών εκτάσεων από τα ξερόχορτα. Να σημειωθεί ότι η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει από την 1η Μαΐου και οι δήμοι ακόμη δεν έχουν πάρει ούτε ένα ευρώ.

***

• Προσπάθειες να τονώσουν την εμπορική δραστηριότητα των πόλεών τους κάνουν δήμοι, προκειμένου να σταματήσουν να κλείνουν τα μαγαζιά τους. Κορωπί και Βριλήσσια έχουν βγάλει κάρτες δημοτών, με τις οποίες οι πολίτες επιτυγχάνουν εκπτώσεις μέχρι και 30% όταν ψωνίζουν από τα καταστήματα των πόλεών τους που μετέχουν στις συγκεκριμένες πρωτοβουλίες. Στη Γλυφάδα γίνονται δεκαήμερα εκπτώσεων, ενώ και στην Κηφισιά ετοιμάζεται εκπτωτική κάρτα για τους δημότες.

• Σε συνεχή εξέλιξη βρίσκεται το «κίνημα της πατάτας», το οποίο τώρα έχει μετεξελιχθεί σε «κίνημα του ρυζιού». Στον Άγιο Δημήτριο, λοιπόν, δεν μοιράστηκαν ούτε ένας ούτε δύο τόνοι ρυζιού στους κατοίκους, αλλά έξι σε μια μέρα.

• Πρόστιμο 350.000 ευρώ επέβαλε το ΣΔΟΕ στον Δήμο Βύρωνα για φορολογικές παραβάσεις. Η επιβολή του προστίμου έχει να κάνει με τις γνωστές καταγγελίες για το καθεστώς οικονομικής διαχείρισης που υπήρχε στο «Φεστιβάλ των Βράχων» καθώς και άλλες φορολογικές παραβάσεις.

• Ανάστατοι είναι οι γονείς και οι εκπαιδευτικοί του Ζαννείου Γυμνασίου, το οποίο από τη νέα χρονιά δεν θα είναι πρότυπο, όπως ήταν μέχρι σήμερα, παρότι το Λύκειο παραμένει πρότυπο! Έτσι, η εισαγωγή στο Ζάννειο Γυμνάσιο του Πειραιά θα γίνεται, τυπικά, με βάση χωροταξικά κριτήρια, τα οποία μέχρι σήμερα, αρχές Ιουνίου 2012, δεν έχουν διασαφηνιστεί. Αποτέλεσμα, στο Ζάννειο Γυμνάσιο εγγράφονται για την επόμενη σχολική χρονιά απόφοιτοι μαθητές γειτονικού δημοτικού σχολείου και όχι αυτοί που επιλέγουν το Ζάννειο. Παρά το γεγονός ότι το Ζάννειο διαθέτει τις υποδομές για τον σχηματισμό δύο ακόμα τμημάτων, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Πειραιά αποστέλλει έγγραφο προς τα γυμνάσια της περιοχής, σύμφωνα με το οποίο απαγορεύει στους διευθυντές τους να κάνουν αποδεκτά προς εγγραφή απολυτήρια άλλα «εκτός από αυτά που τους διαβιβάζονται υπηρεσιακά», φωτογραφίζοντας ουσιαστικά το Ζάννειο, το οποίο μέχρι και το τέλος του Μαΐου 2012 δεν υπάγεται σε καθορισμένη χωροταξική κατανομή. Το υπουργείο, από τη μεριά του, ενώ μιλά για συγκρότηση κάθετων πρότυπων πειραματικών μονάδων, διατηρεί το Ζάννειο Πειραματικό Λύκειο χωρίς να έχει προβλέψει αντίστοιχες γιʼ αυτό κατώτερες σε βαθμίδα πειραματικές μονάδες, ενάντια στο βασικό σκεπτικό του νόμου. Τέλος, τηρώντας δύο μέτρα και δύο σταθμά, επιλέγει να εισάγει σε πρότυπα πειραματικά λύκεια, κατʼ εξαίρεση για φέτος, που έχει παγώσει η εφαρμογή του καινούργιου νόμου, τους απόφοιτους των αντίστοιχων πειραματικών γυμνασίων. Ωστόσο, ούτε αυτό εφαρμόζεται για το Ζάννειο Πρότυπο Πειραματικό Λύκειο, υποχρεώνοντάς το να δεχτεί ως υποψήφιους απόφοιτους από όλα τα γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά με κλήρωση!


Σχολιάστε εδώ