Με απογυμνωμένη την Αστυνομία η εγκληματικότητα θα ζει και θα βασιλεύει

Οι διαρρήξεις έχουν γίνει από καιρό… ρουτίνα, μέχρι σημείου που να μην αναγράφονται καν στο Βιβλίο Συμβάντων των Αστυνομικών Τμημάτων. Έχει σημειωθεί… πρόοδος και… ανάπτυξη στον τομέα αυτό… Η… γραφειοκρατία δεν είναι εμπόδιο. Ληστείες μέρα μεσημέρι σε καφενεία.

Σκοτώνουν με το πρώτο…

Για την αύξηση της εγκληματικότητας φταίει σε σημαντικό βαθμό η λαθρομετανάστευση… Μπαίνει κάθε καρυδιάς καρύδι. Υπάρχουν βέβαια και οι ντόπιες συμμορίες. Που δρουν σχεδόν ανενόχλητες…

Τι κάνει η Αστυνομία, πού είναι η Αστυνομία, διερωτάται ο καθένας. Η απάντηση είναι ότι κάνει αυτό που της επιτρέπουν οι δυνατότητες που έχει σε προσωπικό και υποδομές.

Τι να σου κάνει ο διοικητής Αστυνομικού Τμήματος μεγάλου δήμου της Δυτικής Αθήνας με πληθυσμό πάνω από 200.000 κατοίκους, όταν η δύναμη που έχει είναι… 23 (ολογράφως ΕΙΚΟΣΙ ΤΡΙΑ) άτομα! Στην επαρχία, σε όλους τους νομούς η δύναμη της Αστυνομικής Διεύθυνσης είναι 50% κάτω της προβλεπόμενης!

Και οι 55.000 αστυνομικοί που έχει η ΕΛΑΣ, που αναλογικά είναι διπλάσιοι από αυτούς που έχει η Αγγλία, πού είναι; Συχνά διερωτόμαστε όλοι. Πού αλλού; Στους νυν και πρώην υπουργούς Δημόσιας Τάξης πριν, και σήμερα Προστασίας του Πολίτη.

Οι πρώην πλέον υπουργοί εξακολουθούν να έχουν στη διάθεσή τους μέχρι και ΤΡΙΑΝΤΑ αστυνομικούς. Να τους φυλάνε! Συν τα αυτοκίνητα! Πολιτικοί που είχαν διατελέσει πριν από 20 χρόνια υπουργοί Δημόσιας Τάξης συνεχίζουν να έχουν και σήμερα αστυνομικούς και αυτοκίνητα!

Στην Κατεχάκη γεμάτα είναι τα γραφεία από αστυνομικούς, από πολιτικά «ρουσφέτια», αντί να είναι έξω στους δρόμους και στα Αστυνομικά Τμήματα της Αθήνας και της επαρχίας που έχουν τρομερές ελλείψεις.

Την ώρα δηλαδή που στις περιοχές γύρω από το κέντρο της Αθήνας, αλλά και σ’ όλο το Λεκανοπέδιο, δεν κυκλοφορεί περιπολικό, όλοι οι πρώην υπουργοί Δημόσιας Τάξης… σουλατσάρουν δωρεάν, με αυτοκίνητο πληρωμένο από τον δημόσιο κορβανά (!), με φρουρά, λες και τους θυμάται κανείς…

Μια απογυμνωμένη από προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή Αστυνομία (έργο και αυτό των πολιτικών μας και κυρίως αυτών που κυβέρνησαν) είναι αδύνατο να δώσει τη μάχη κατά της εγκληματικότητας (των συμμοριών κ.λπ.) και να εξασφαλίσει την ασφάλεια, να μπορεί να ζήσει ο πολίτης, η οικογένεια μέσα στο σπίτι τους χωρίς να ζει με σύντροφο τον φόβο.

Απλή η λύση, όπως το αυγό του Κολόμβου, είναι για τον αρχηγό που στις 17 Ιούνη θα κερδίσει τις εκλογές.


Σχολιάστε εδώ