«Μαγαζί» στήνει και ο Ραγκούσης!

Για ποιον… στήνει μαγαζί; Για τον εαυτό του; Για κάποιον «μεγαλοδελφίνο»; Ή μήπως ξαναγύρισε στην «αγκαλιά» του ευεργέτη του Γιώργου Παπανδρέου και «δουλεύει» πάλι για λογαριασμό του; Τα ερωτήματα αυτά τίθενται με ιδιαίτερη ένταση μετά την πρόσφατη περιοδεία του Γ. Ραγκούση στην Πάτρα και τις διαδοχικές συναντήσεις με τοπικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, και δη με στελέχη που «έπιναν νερό» στο όνομα του Γιώργου Παπανδρέου.

Το περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου διαμηνύει σε όλους τους τόνους ότι ουδεμία πολιτική σχέση υπάρχει ανάμεσα στον πρώην πρωθυπουργό και στον άλλοτε γραμματέα και υπερυπουργό, αφήνοντας αιχμές ότι ο κ. Ραγκούσης, που δεν κατάφερε να εκλεγεί ούτε βουλευτής, επιχειρεί προσεταιριζόμενος στελέχη που στήριζαν τον Γ. Παπανδρέου να γίνει «ομαδάρχης» και να παίξει προσωπικά παιχνίδια.

Στελέχη από το επιτελείο του κ. Βενιζέλου σημείωναν πως σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για το ΠΑΣΟΚ ο Γ. Ραγκούσης «περί άλλα τυρβάζει». Πάντως, και άλλα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ δείχνουν δυσαρέσκεια για τις κινήσεις του και τονίζουν πως «προσπαθεί να δημιουργήσει ομάδα, σε μια προσπάθεια να διαπραγματευτεί τη θέση του μετά τις εκλογές».

Ο κ. Ραγκούσης πήγε στην Πάτρα την περασμένη Τρίτη, συνοδευόμενος από τον πρώην γραμματέα Νέας Γενιάς Πέτρο Σφηκάκη. Βασικός συνδετικός του κρίκος στην αχαϊκή πρωτεύουσα ήταν ο κολλητός του Τάσος Αποστολόπουλος, τον οποίο είχε τοποθετήσει επικεφαλής του Οργανωτικού του ΠΑΣΟΚ την περίοδο που ήταν γραμματέας και στη συνέχεια, όταν έγινε υπερυπουργός Εσωτερικών, τον διόρισε γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Πολλές συζητήσεις έχουν γίνει για την επίσκεψη του Γιάννη Ραγκούση στην Πάτρα. Το Μoriasnews αποκλειστικά αποκαλύπτει ποιους είδε και με ποιους μίλησε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Παπανδρέου. Η πρώτη συνάντηση του κ. Ραγκούση με τοπικά στελέχη πραγματοποιήθηκε στο παραλιακό εστιατόριο «ΑΚΤΑΙΟΝ» και συμμετείχαν περίπου είκοσι πέντε στελέχη, ανάμεσα στα οποία οι Τάσος Αποστολόπουλος, γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Παν. Αλεξόπουλος, γραμματέας Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας, Γρ. Αλεξόπουλος, αντιπεριφερειάρχης, Μιχάλης Κίτρου, γιατρός, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, Αν. Κελεπούρης, πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής, Θόδ. Παρρής, σχολικός σύμβουλος, οι συνδικαλιστές Κώστας Πετρόπουλος, Γιώργος Κυριακόπουλος και Χρήστος Χρήστου, ο πρώην αντινομάρχης Θαν. Πετρόπουλος, οι δικηγόροι Νίκος Αραβαντινός, Γιάννης Κούτσης και Άγγ. Μπαρμπούνης, ο γιατρός Μπέσης, ο λογιστής Κούκης κ.ά.

Αυτή ήταν όμως η πρώτη συνάντηση, γιατί αργότερα ακολούθησε και δεύτερη, πιο κλειστή, στο ξενοδοχείο «Porto Rio», όπου συμμετείχαν περισσότεροι από δεκαπέντε καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών, αλλά δεν διέρρευσαν πληροφορίες για τα ονόματα των συμμετεχόντων. Την Τετάρτη ο κ. Ραγκούσης συναντήθηκε για αρκετή ώρα με τον πολύ γνωστό και επιτυχημένο επιχειρηματία, πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αχαΐας, Πλάτωνα Μαρλαφέκα.


Σχολιάστε εδώ