Η Χρυσή Αυγή διά του Κασιδιάρη έδωσε το στίγμα της

Το επίμαχο βίντεο έκανε τον γύρο του κόσμου και κυριάρχησε στα ξένα ΜΜΕ, όπου τονιζόταν το γεγονός της επίθεσης σε δύο γυναίκες, ο δε Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτηριζόταν εκπρόσωπος νεοναζιστικού κόμματος. Χαμός έγινε επίσης στο facebook και στο twitter. Δηλώσεις καταδικαστικές, δηλητηριώδη tweets, αλλά και αφορμή για χιουμοριστικές παρεμβάσεις. Ευκαιρία και για όσους επικροτούν τη βία να κάνουν την παρουσία τους αισθητή μέσα από τη σελίδα του Ηλ. Κασιδιάρη στο facebook, που κατακλύστηκε από τέτοιου είδους σχόλια οπαδών της Χρυσής Αυγής, τόσο προκλητικά που έπειτα από λίγες ώρες σταμάτησε να λειτουργεί.

Ύστερα από 30 χρόνια παρουσίας του Γιώργου Παπαδάκη στην ελληνική τηλεόραση και λίγο πριν από τη δύση της καριέρας του, η σύνθεση του συγκεκριμένου πάνελ της πρωινής του εκπομπής στον ΑΝΤ1 και η συγκυρία έδωσε στον δημοσιογράφο… όλο το χαρτί. Ο ίδιος, αιφνιδιασμένος, την έβγαλε καθαρή μόνο με μερικές… ψιλές στην προσπάθεια να προστατεύσει τη βουλευτή του ΚΚΕ από το μένος του έξαλλου Χρυσαυγίτη. Κάποιοι λέγανε ότι σκάσανε απ’ τη ζήλια τους στο μεγάλο κανάλι. Κάτι που επιβεβαιώνεται από το σχόλιο του Μανώλη Καψή στο twitter: «Οι δικοί μας στο πρωινό δεν καλούσαν Χρυσαγίτη», έγραψε. «Ενώ ο άλλος, μη χάσει κανένα νούμερο… Γι’ αυτό και δεν παρενέβη όταν ξεκίνησε ο καβγάς»!

«Ο μόνος που μπορεί να δείρει τον Κασιδιάρη και τον Τσακ Νόρις μαζί είναι ο Αποστολος Γκλέτσος», γράψανε στο twitter! Αφορμή οι δηλώσεις τού ηθοποιού και δημάρχου Στυλίδας ότι «αν ήμουν στο στούντιο δεν θα έβγαινε ζωντανός»! Δεν ήταν ο μόνος πρόθυμος να υπερασπιστεί εμπράκτως τις δύο βουλευτίνες. Από τις πρώτες αναρτήσεις στο twitter ήταν της Ντόρας Μπακογιάννη: «Κάνατε λάθος να δείξετε την αντίληψή σας στις γυναίκες. Όλες οι γυναίκες, απ’ όλους τους χώρους, όπου και αν είμαστε θα σας απαντήσουμε», έγραψε. Αργότερα ή ίδια δήλωσε ότι αν τύχει και προκληθεί είναι διατεθειμένη να… τους τις βρέξει: «Τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι μπράβοι και φασιστοειδή. Για να γίνεις φασίστας πρέπει να έχεις πολιτισμικό κενό. Όταν έβλεπα την εικόνα σήμερα το πρωί σκέφτηκα ότι θα τον είχα πλακώσει. Εγώ δεν έχω την ψυχραιμία του Μητσοτάκη. Αν ήμουν εγώ, θα τον είχα πλακώσει»!

Το περιστατικό της σφοδρής βίας καταδίκασε όλος ο πολιτικός κόσμος, επισημαίνοντας ότι έσπασε το αυγό του φιδιού και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχολίασε με νόημα: «Εσείς οι γυναίκες να προσέχετε…». Η Φωτεινή Πιπιλή προτίμησε να αναφερθεί στην ετυμολογία του ονόματος του πρωτοπαλίκαρου του Νίκου Μιχαλολιάκου, γράφοντας στο twitter: «Κασιδιάρης. Γράφεται με ένα σίγμα.. Κασσίδα κατά Μπαμπινιώτη με 2! Κασσίδα =φαλάκρα.-αλωπεκίαση. Αφαιρέστε το λήμμα “φαιά ουσία” άρα Ξυρισμένος»…


Σχολιάστε εδώ