Η ΤΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΗΘΕΛΑΝ ΤΟΥΣ ΠΟΛΩΝΟΥΣ

Κατέθεσαν ψυχή και σωστή τακτική. Και όχι μόνο κατάφεραν να επιστρέψουν στο ματς, αλλά απείλησαν σοβαρά και να στείλουν τους οικοδεσπότες Πολωνούς πρόωρα στα σπίτια τους. Όπως συνέβη και το 2004 με την Πορτογαλία. Μία διαφορά είχε στις 12 Ιουνίου του 2004 η Εθνική σε σύγκριση με την προχθεσινή βραδιά στη Βαρσοβία: Τότε ο Άγγελος Μπασινάς ευστόχησε στο πέναλτι που είχε κερδίσει ο Γιούρκας Σεϊταρίδης. Κόντρα στους Πολωνούς, ο Γιώργος Καραγκούνης ηττήθηκε από τον Τίτον, ο οποίος μόλις είχε μπει στο γήπεδο αντί του Τσέσνι. Η ολική ανατροπή έμεινε στη μέση. Η Εθνική απέσπασε απλώς την ισοπαλία 1-1, αλλά απέδειξε πως μπορεί να προχωρήσει στη διοργάνωση.

Όλα άρχισαν στραβά για την ελληνική ομάδα. Ο Ισπανός έβλεπε ό,τι ήθελε! Έτσι, λες και δεν έφτανε το γκολ του Λεβαντόφσκι πριν συμπληρωθεί το 20λεπτο, ήρθε και η ανόητη αποβολή του Παπασταθόπουλου από τον Καρμπάγιο, τον οποίο οι συμπατριώτες του ειρωνεύονταν με σχόλια «νομίζει πως εκείνος είναι ο πρωταγωνιστής».

Ο τραυματισμός του Αβραάμ Παπαδόπουλου έκανε ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα. Με τις εσωτερικές αλλαγές του Φερνάντο Σάντος, η Εθνική βρήκε ισορροπία παρά το αριθμητικό μειονέκτημα. Το γκολ του Σαλπιγγίδη έφερε το ματς στα ίσια και όταν τον ανέτρεψε ο Τσέσνι, όλοι θυμήθηκαν την Πορτογαλία. Η απώλεια του πέναλτι, πάντως, ελάχιστα επηρέασε τους διεθνείς.

«Μπορούμε να προκριθούμε», συμφώνησαν όλοι. Τι χρειάζεται για να αρχίσουμε να ονειρευόμαστε; Η νίκη την Τρίτη επί της Τσεχίας στο Βρότσλαβ. Οι Τσέχοι διασύρθηκαν την Παρασκευή (4-1) στην πρεμιέρα από τους Ρώσους και θα παίξουν τα ρέστα τους. Αν η ελληνική ομάδα πάρει το τρίποντο και η Ρωσία υποτάξει τους Πολωνούς, τότε θα αρκεί την τελευταία αγωνιστική, το ερχόμενο Σάββατο, εναντίον της Ρωσίας ένας βαθμός για να μας στείλει στην 8άδα.

Το φαβορί του ομίλου μας είναι η Ρωσία. Σκόρπισε τους Τσέχους και στην αποστολή της Εθνικής Ελλάδας εύχονται να επαναλάβει την επιβλητική εμφάνισή της κόντρα και στην Πολωνία.

Το θετικό για την Εθνική ήταν ότι απέδειξε πως διαθέτει εναλλακτικές λύσεις. Ο Κώστας Φορτούνης εντυπωσίασε τους πάντες, ενώ ο Κυριάκος Παπαδόπουλος έσβησε τον Λεβαντόφσκι από το 30′, οπότε τον ανέλαβε, με παρτενέρ του τον Κατσουράνη, τον οποίο ο Σάντος προτίθεται να διατηρήσει στο κέντρο της άμυνας για να ενισχύσει την επιθετική ανάπτυξη από πίσω. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πορτογάλος τραγουδούσε τον Εθνικό Ύμνο της Ελλάδας κατά την ανάκρουσή του στη Βαρσοβία.

Βαθμολογία
1. ΡΩΣΙΑ	 3	4-1
2. ΕΛΛΑΔΑ	1	1-1
3. ΠΟΛΩΝΙΑ	1	1-1
4. ΤΣΕΧΙΑ	0	1-4
Επόμενοι αγώνες
12/6 ΕΛΛΑΔΑ - ΤΣΕΧΙΑ
12/6 ΠΟΛΩΝΙΑ - ΡΩΣΙΑ
16/6 ΤΣΕΧΙΑ - ΠΟΛΩΝΙΑ
16/6 ΕΛΛΑΔΑ - ΡΩΣΙΑ

Σχολιάστε εδώ