Η μάχη για τον τίτλο «Ελευθεροτυπία» συνεχίζεται

Εκλέχθηκε ήδη συντακτική επιτροπή, ενώ παράλληλα ζητήθηκε η σύγκληση τριμερούς συνάντησης με τη Μάνια Τεγοπούλου στο υπουργείο Εργασίας.

Η τριμερής δεν πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος αναβολής από την ιδιοκτήτρια εταιρεία. Η νέα δικαστική εξέλιξη, στο μεταξύ, ρίχνει νέο λάδι στη φωτιά της διάσπασης ανάμεσα στους εργαζόμενους της «Ε».

Το Πρωτοδικείο διέταξε την προσωρινή δέσμευση του τίτλου της εφημερίδας μέχρι του ποσού του 1,5 εκατ. ευρώ ως τις 31 Ιουλίου, οπότε και θα γίνει η εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων εννέα εργαζομένων της «Ε».

Παράλληλα απαγορεύεται η οποιαδήποτε μεταβολή της περιουσιακής κατάστασης της εταιρείας Χ.Κ. Τεγόπουλος. Πρόκειται για τη δεύτερη απόφαση ασφαλιστικών μέτρων από εργαζόμενους που αποχώρησαν από την «Ε» καταγγέλλοντας τη σύμβασή τους.

Το πρώτο απεργιακό φύλλο, στο μεταξύ, αναμένεται να κυκλοφορήσει το επόμενο Σάββατο και στη Γενική Συνέλευση συζητήθηκε η πρόταση να κυκλοφορήσει με τον τίτλο «Ελευθεροτυπία», κάτι που πλέον είναι αδύνατον, ακόμη κι αν ισχύει πως μερίδα συντακτών πρότειναν και συζήτησαν να πάρουν την άδεια για τον τίτλο από τη Μάνια Τεγοπούλου!

Η απόλυτη διάσπαση στο μέτωπο των απεργών εργαζομένων στην «Ελευθεροτυπία» αποτυπώνεται με γλαφυρό τρόπο στις δύο επιστολές δημοσιογράφων. Της Άντας Ψαρρά, που σημειώνει τη στάση όσων ήταν αντίθετοι με την έκδοση των δύο προηγούμενων απεργιακών φύλλων της «Ε». «Οι εργαζόμενοι», οι οποίοι τώρα τάσσονται υπέρ της έκδοσής της, και της Βασιλικής Σιούτη, που καταγγέλλει τη στάση της Ά. Ψαρρά όλη την προηγούμενη περίοδο.

• Μετά την απόφαση της συνέλευσης των εργαζομένων στην «Ισοτιμία» για νέα απεργία αυτή την εβδομάδα, δόθηκε περίπου το 85% ενός μισθού και έτσι η εφημερίδα σήμερα, Κυριακή, κυκλοφορεί. Η γραπτή δέσμευση της ιδιοκτησίας προς την ΕΣΗΕΑ αναφέρει πως θα εξοφληθούν τα δεδουλευμένα στις 25 Ιουνίου.

***

Πολύ δύσκολη θα είναι η επομένη μέρα για ορισμένους δημοσιογράφους. Σε μεγάλη εφημερίδα κατά τη διάρκεια συνάντησης στελεχών ακούστηκε πως «μετά τις εκλογές, και ανάλογα με το αποτέλεσμα, θα υπάρξουν εκκαθαρίσεις». Το ερώτημα είναι με ποια κριτήρια θα γίνουν αυτές, αν είναι απαραίτητες. Με εργασιακά ή πολιτικά;


Σχολιάστε εδώ