«Εκλογικός συναγερμός» στον Περισσό για να αποφευχθούν διαρροές προς τον ΣΥΡΙΖΑ

Το προσκλητήριο άλλωστε, όπως διαμηνύουν οργανωμένα μέλη του κόμματος, απευθύνεται τόσο σε όσους ψήφισαν και εμπιστεύτηκαν το ΚΚΕ στις 6 Μαΐου όσο και στους νέους ψηφοφόρους.

Αντικειμενικός στόχος και βασικό μέλημα για το κόμμα του Περισσού είναι να συσπειρώσουν σ’ αυτόν τον αγώνα όσο περισσότερους εργάτες και εργάτριες γίνεται, γιατί κάθε χαμένη ψήφος από το ΚΚΕ θα ισοδυναμεί με στήριξη των σχεδίων και των επιδιώξεων των αντιπάλων του. Που δεν είναι άλλοι από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος –σύμφωνα με το ΚΚΕ– αποτελεί μοχλό του σκηνικού που στήνουν όλοι μαζί, προκειμένου να εξυπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου, τηρώντας πιστά τις δεσμεύσεις των ευρωπαίων εταίρων.

Με άλλα λόγια, πανστρατιά και από την άλλη σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ, πράγμα που ενέχει όμως λεπτές κόκκινες γραμμές.

Η αντιμετώπιση των οπορτουνιστών πάντως, που επιδιώκουν να διεμβολίσουν το κόμμα, αποτελεί για το ΚΚΕ αιτία πολέμου. Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τον Περισσό δεν είναι τόσο η εκλογική «ήττα» όσο η συρρίκνωσή του στους κόλπους της Αριστεράς και φυσικά η μειωμένη κοινοβουλευτική του εκπροσώπηση. Το ΚΚΕ αισθάνεται αναμφισβήτητα την εκλογική πίεση από την Κουμουνδούρου, γι’ αυτό και η μετωπική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι μονόδρομος.

Ωστόσο, υπάρχουν φωνές στο εσωτερικό του κόμματος –λιγοστές– που πιστεύουν στην έμμεση στήριξη μιας αριστερής κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί την πρωτιά, ίσως να μη δικαιολογείται η στάση του ΚΚΕ στη συνείδηση του αριστερού ψηφοφόρου να «βγάζει την ουρά του απέξω» στην ιστορική ευκαιρία που του δίνεται, συνέπεια του οποίου είναι η μείωση του ποσοστού του.

Στη θύελλα των μέτρων που θα ακολουθήσουν μετά τις εκλογές, το ΚΚΕ πρέπει να είναι όρθιο, δυνατό και ενισχυμένο, γιατί όποια κυβέρνηση κι αν εκλεγεί, δεν πρόκειται να δώσει ούτε ψίχουλα στον λαό, αφού δεν θα εκφράζει τα συμφέροντά του, αλλά αυτά των ισχυρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διατυμπανίζουν στις ανοιχτές συγκεντρώσεις τα στελέχη του Περισσού.

Όπως τόνισε, μάλιστα, η γγ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα κατά την παρουσίαση των προτάσεων του κόμματος για ανάπτυξη, «το πραγματικό δίλημμα είναι: “αντεπίθεση του λαϊκού κινήματος ή εξαθλίωση των λαϊκών στρωμάτων”, δείχνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο πως τόσο το δίλημμα από πλευράς ΝΔ «ευρώ ή δραχμή» όσο και το δίλημμα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ «Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» είναι το καθένα πλαστό και αποπροσανατολιστικό.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, και σε μια περίοδο που το μέλλον της σημερινής Ευρωζώνης είναι αβέβαιο, η Αλέκα Παπαρήγα στέκεται στα δύο πολύ σοβαρά ενδεχόμενα που θα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί την επομένη των εκλογών: Το πρώτο ενδεχόμενο είναι αυτό της επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης εντός Ευρωζώνης και το δεύτερο η ώθηση σε έξοδο από την Ευρωζώνη, με ανοιχτό το ενδεχόμενο ανεξέλεγκτης χρεοκοπίας.

Γι’ αυτό και η εκλογική αναμέτρηση της 17ης Ιουνίου θα είναι κατά πάσα πιθανότητα η μεγαλύτερη μάχη για την πρόσφατη 40χρονη ιστορία του ΚΚΕ, το οποίο και θα αντιμετωπίσει όλους τους κινδύνους και τα ρίσκα της κάλπης.

Σ. Γ.


Σχολιάστε εδώ