Εισαγγελείς για τα καύσιμα

• Μια πολύ ενδιαφέρουσα υπόθεση της αγοράς καυσίμων μαθαίνουμε ότι διερευνούν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς Πεπόνης και Μουζακίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν στα χέρια τους μια καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορίου δείχνουν αδικαιολόγητη ανοχή σε βενζινοπώλες που έχουν εγκαταστήσει στις αντλίες τους συστήματα τα οποία πιθανόν να «ενοχοποιούνται» για καταδολίευση των μετρήσεων των αντλιών, ενώ σε κάθε περίπτωση δεν επιτρέπεται από τη νομοθεσία να βρίσκονται διασυνδεδεμένα με τις αντλίες χωρίς να έχουν λάβει νόμιμη πιστοποίηση ως συστήματα παρακολούθησης εισροών – εκροών.

• Το ζήτημα της κλοπής ποσοτήτων καυσίμων από τους καταναλωτές, που μπορεί να φθάνουν και το 7% σε κάθε γέμισμα, σύμφωνα με ανακοινώσεις των εταιρειών εμπορίας καυσίμων, είναι πολύ σοβαρό και μέχρι τώρα οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εμπορίου δεν έχουν καταφέρει να συλλάβουν έστω έναν από τους απατεώνες πρατηριούχους, που φαίνεται ότι χρησιμοποιούν υπερσύγχρονα μέσα για να μετατρέπουν τις αντλίες σε… κλέφτες.

• Μένει να δούμε το επόμενο διάστημα αν οι Οικονομικοί Εισαγγελείς, που φέρονται να έχουν πάρει αρκετά «ζεστά» την υπόθεση, θα στραφούν κατά των υπηρεσιών του υπουργείου, καταλογίζοντάς τους ολιγωρία στην άσκηση των καθηκόντων τους. Σε κάθε περίπτωση, η εισαγγελική έρευνα δίνει νέα διάσταση στην υπόθεση της κλοπής των καταναλωτών και η στήλη θα παρακολουθήσει στενά την εξέλιξή της…


Σχολιάστε εδώ