Διάδρομοι και Ψίθυροι

• Οι πιέσεις στην αγορά μέχρι και την Τετάρτη είχαν πολλούς… «πρωταγωνιστές». Η αντίδραση στη συνέχεια της εβδομάδας, όμως, στηρίχτηκε στην υπεραπόδοση πρωτίστως των τραπεζών και σε δεύτερο χρόνο των τίτλων της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, του Τιτάνα, του Μυτιληναίου και του Ελλάκτορα. Γεγονός είναι επίσης πως στη μεγάλη «βουτιά» της Τρίτης και της Τετάρτης ΔΕΗ, ΟΤΕ, Ελλάκτωρ και Ταχ. Ταμιευτήριο έκλεισαν σε νέο ιστορικό χαμηλό, κάτι που συνέβη και για τους τίτλους της ΕΥΔΑΠ, του ΟΛΠ, της Αγροτικής και της Γενικής Τράπεζας.

• Όσον αφορά τις τράπεζες, στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος και στην αντίδραση της αγοράς αλλά και στη «βουτιά» Τρίτης και Τετάρτης τον πρώτο λόγο είχαν οι τίτλοι της Εθνικής, της Αlpha και της Eurobank.

• ΟΠΑΠ: Από τις μετοχές που συγκέντρωσαν το ενδιαφέρον αρκετών αγοραστών, οι οποίοι προφανώς και βρήκαν την ευκαιρία να τοποθετηθούν εκμεταλλευόμενοι τις μαζικές πωλήσεις της περασμένης εβδομάδας στο χαρτί, «ποντάροντας» δε και στην αποκοπή του μερίσματος για τη χρήση 2011 (την Παρασκευή 8 Ιουνίου η αποκοπή).

• Σημαντικό το ενδιαφέρον και για τον τίτλο της Jumbo, που για πολλοστή φορά έτυχε της προτίμησης αγοραστών εν μέσω πτωτικής τάσης της αγοράς.Προβλημάτισαν και πάλι αρκετούς οι τίτλοι της Coca-Cola, της Folli Follie αλλά και τα πετρέλαια (Motor Oil, ΕΛΠΕ) με τις συνεχιζόμενες πτωτικές τους συνεδριάσεις.

• Κάτι ανάλογο συνέβη και για έναν ακόμη «πρωταγωνιστή» των τελευταίων μηνών για το ΧΑ, τον τίτλο της Frigoglass.


Σχολιάστε εδώ