ΒΑΔΙΖΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ

Ανάμεσα στα άλλα, ο εκκολαπτόμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, και πρώην συνάδελφός μου δημοτικός σύμβουλος Αθηναίων, προτείνει κρατικοποίηση των τραπεζών, αυξήσεις μισθών και συντάξεων, 100.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων, αλλαγή της φορολογικής κλίμακας με σημαντική αύξηση των συντελεστών για τα εισοδήματα πάνω από 500.000 ευρώ τον χρόνο, ρύθμιση των δανείων των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και μηδενισμό του ΦΠΑ.

Πώς μεταφράζονται όλα αυτά;

Κρατικοποίηση των τραπεζών αμέσως. Κρατικοποίηση τραπεζών χωρίς τη συμμετοχή του EFSF δεν μπορεί να γίνει. Κι αυτό επειδή το Δημόσιο δεν έχει τον μετοχικό και διοικητικό έλεγχο ούτε, πολύ περισσότερο, τα χρήματα. Η απευθείας κρατικοποίηση των τραπεζών, λοιπόν, θα πρέπει να γίνει με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από τη Βουλή. Μπορεί να γίνει; Όχι, σύμφωνα με το κοινοτικό δίκαιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ, όμως, θα ξεπεράσει τα νομικά εμπόδια. Θα διορίσει διοικήσεις κομματικών κρατικοδίαιτων (περιμένουν στη σειρά οι πρώην πασοκοαριστεροί). Ανοίγοντας βέβαια τα ταμεία των τραπεζών, θα διαπιστώσουν έκπληκτοι ότι χρήματα δεν υπάρχουν. Και ερχόμαστε στις αυξήσεις των μισθών και των συντάξεων. Πώς θα γίνουν αυτές, άραγε, χωρίς χρήματα; Όσον αφορά τις 100.000 προσλήψεις δημοσίων υπαλλήλων ανά έτος, χρειάζεσαι περίπου 2 δισ. ευρώ.

Να φορολογηθούν οι πλούσιοι, με εισοδήματα πάνω από 500.000 ευρώ. Δηλαδή, θα φορολογηθούν 155 πολίτες σε όλη τη χώρα. Μηδενισμός ΦΠΑ, άρα στα ταμεία θα μπαίνουν μηδέν χρήματα. Όσον αφορά την είσπραξη των δανείων, θα εισπράττονται ελάχιστα, γιατί θα γίνει επιμήκυνση αυτών. Ενώ η αύξηση του επιδόματος ανεργίας συνεπάγεται χρήματα, τα οποία όμως δεν θα υπάρχουν.

Συμπέρασμα, Η ΧΩΡΑ ΠΤΩΧΕΥΕΙ.

Επισημαίνουμε ότι η οικονομία της χώρας μας θέλει 21 δισ. Θα μας πει ο Τσίπρας: «Μην ανησυχείτε, θα κόψουμε δραχμές. Έλα όμως που οι δραχμές δεν θα είναι 1 προς 340,75, αλλά το πιθανότερο 1 προς 1.200. Άρα, ο κ. Τσίπρας θα σκεφθεί ότι η εγχώρια παραγωγή θα πρέπει να κινητοποιηθεί για να σιτίσει τον λαό.

Πώς θα γίνει όμως αυτό αφού θα υπάρχει πλέον έλλειψη πετρελαίου, φαρμάκων και ειδών διατροφής; Επιπλέον, ο πληθωρισμός θα αγγίζει το 90%, οδηγώντας σε εξαθλίωση τα πλατιά λαϊκά στρώματα. Οι μισθοί και οι συντάξεις θα έχουν χάσει το 100% της αξίας τους. Και σε έναν εργαζόμενο με ονομαστική αξία μισθού 500.000 δραχμές, η πραγματική αξία του μισθού θα είναι 80 ευρώ.

Ερώτηση: Τι προτιμάμε, να παίρνει ο εργαζόμενος 500 ευρώ ή με την πολιτική του Τσίπρα 80 ευρώ; Δυστυχώς, Αλέξη, μας οδηγείς κατευθείαν στο «ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ και ΕΠΕΙΝΑΣΑΜΕΝ».


Σχολιάστε εδώ