Eθελουσία αντί για απολύσεις

• Αποκαταστάθηκε η ομαλή ροή της μισθοδοσίας στα Μέσα του Συνασπισμού. Στην «Αυγή» οι εργαζόμενοι πληρώθηκαν για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο και θα πληρώνονται κανονικά πλέον. Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» κάνουν σχέδια για ανάπτυξή του και προς το παρόν εμπλουτίζεται η ιστοσελίδα του στο διαδίκτυο με την ένταξη σε αυτή ροής ειδήσεων και σχολίων από το εξωτερικό μέσω των ιστοσελίδων Democracynow.org, L’Humanit και Liberation.

• Ποια θα είναι η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές για Sentra και Flash; Στον σταθμό του Γ. Κυριακίδη ζητήθηκε να υπάρξει ανακωχή μέχρι τον Ιούνιο, ενώ στον Sentra υπάρχουν διάφορες προτάσεις για υπενοικίαση του σταθμού, από τον Ν. Μαστοράκη έως και το σάιτ sport24.

• Σε αγωνιώδη αναζήτηση αγοραστή για το 50% του «Αθηνοράματος» και του Best FM βρίσκεται ο Αντώνης Λυμπέρης. Η κατάσταση είναι οριακή, αφού οι εργαζόμενοι δεν πληρώθηκαν για τον Απρίλιο (60%) και τον Μάιο, και η διοίκηση τους προέτρεψε να στείλουν επιστολή προς τις τράπεζες, οι οποίες και έχουν δεσμεύσει τα έσοδα από τις πωλήσεις των εντύπων. Οι εργαζόμενοι αποδέχτηκαν την οδηγία για να πληρωθούν.

Η πρώτη δίκη για ΙΜΑΚΟ

Στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών δικάζεται την ερχόμενη Τρίτη η πρώτη αγωγή πρώην εργαζομένων της ΙΜΑΚΟ, με την οποία ζητούν την αποπληρωμή όλων των δεδουλευμένων τους. Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε σε συγκέντρωσή τους να προσφύγουν με ασφαλιστικά μέτρα και αγωγές προσωπικά κατά του Πέτρου Κωστόπουλου, ζητώντας την ποινική του δίωξη. Γι’ αυτό και στο διαδίκτυο κυκλοφόρησε η επιστολή που διανέμεται από την εταιρεία προς κάθε ενδιαφερόμενο, με την οποία ζητείται από όσους την υπογράψουν η παραίτηση από κάθε «ποινική ή αστική αξίωση ή αίτημα προσωπικής κράτησης κατά του Πέτρου Κωστόπουλου ατομικά». Με το εν λόγω έγγραφο οι πρώην εργαζόμενοι δηλώνουν πως διεκδικούν μόνο τους χρωστούμενους μισθούς τους και τις νόμιμες αποζημιώσεις τους λόγω καταγγελίας της σύμβασής τους.


Σχολιάστε εδώ