στα ενδότερα των ομάδων

• «Μεγάλη μπουκιά φάε, αλλά μεγάλη κουβέντα μην πεις», υποστηρίζει ο λαός. Όμως, ελάχιστοι δίνουν την απαιτούμενη σημασία στη σοφία του και την πατάνε όπως την πάτησε ο Βαγγέλης Μαρινάκης με όσα έλεγε τόσο καιρό για τον Παναθηναϊκό.

• «Θέλουμε δυνατό τον Παναθηναϊκό», δήλωνε με στόμφο ο πρόεδρος του Ολυμπιακού όταν έμοιαζε καταδικασμένη η προσπάθεια των «πρασίνων» να εξασφαλίσουν άδεια συμμετοχής στις διεθνείς διοργανώσεις. «Είναι σκάνδαλο η αδειοδότηση του Παναθηναϊκού», φώναζαν οι «ερυθρόλευκοι» μετά την απόφαση της ΕΠΟ.

• Είχε προηγηθεί η αποκάλυψη του Γιάννη Αλαφούζου ότι «μας έβαλαν εμπόδια από τον Ολυμπιακό και έτσι χάσαμε το δάνειο». Ο παράγοντας του Παναθηναϊκού είχε χρησιμοποιήσει και ως αποδείξεις κάποια δημοσιεύματα, τα οποία συνέδεε απευθείας με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

• Στον πρόεδρο του Ολυμπιακού αποδίδουν οι «πράσινοι» και τις διαμαρτυρίες για την άδεια που πήραν και έτσι θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Εξέλιξη που προσφέρει στον Παναθηναϊκό και έσοδα περίπου 2 εκατ. ευρώ, ανεξάρτητα με το αν θα μπουν στους ομίλους ή θα συνεχίσουν στο Γιουρόπα.

• Την πάτησε, λοιπόν, ο Μαρινάκης, καθώς αποδείχτηκαν λόγια του αέρα οι δημόσιες τοποθετήσεις του ότι επιθυμεί ισχυρό τον Παναθηναϊκό. Και τώρα υποχρεώνεται να δείξει ξεκάθαρα ότι προσδοκούσε τον ευρωπαϊκό αποκλεισμό των «πρασίνων», μεταξύ άλλων, για να πάρει μόνο η δική του ομάδα το μάρκετ πουλ της ΟΥΕΦΑ.

• Με ενδεχόμενη πρόκριση και του Παναθηναϊκού στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ θα μοιραστούν στα δύο. Ουσιαστικά οι «ερυθρόλευκοι» κινδυνεύουν να χάσουν πάνω από 3 εκατ. ευρώ, διότι ο «αιώνιος» αντίπαλος έχει συμπεριληφθεί στους ισχυρούς των δύο προκριματικών.

• Έχει βαλθεί να τρελάνει τους ΑΕΚτζήδες ο Βασίλης Ξενιάδης με τις εμφανίσεις του στο προσκήνιο και τη δημοσιοποίηση του ενδιαφέροντός του για την απόκτηση της ΠΑΕ. Μόνο που τη μία μέρα βγαίνει μπροστά και έπειτα από δύο μέρες αποσύρει το ενδιαφέρον του.

• Έβαλε τον Ανδρέα Δημητρέλο να μιλήσει μέχρι και με Κινέζους, για να διαπιστώσει την ύπαρξη των εταιρειών στις οποίες αναφερόταν. Όταν, όμως, έφτασε η ώρα της καταβολής των χρημάτων, ο Ξενιάδης αποσύρθηκε.

• «Μόνο ένας μυθομανής μπορεί να συμπεριφέρεται σαν αυτόν», σχολίαζε στέλεχος της Ένωσης όταν πληροφορήθηκε την απόσυρση της νέας πρότασης που υποτίθεται πως έκανε ο επιχειρηματίας για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου στο μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ.

• Για τις προθέσεις και τις δυνατότητες του Ξενιάδη, ωστόσο, έβαζαν το χέρι τους στη φωτιά και οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ. Δικές τους συμβουλές ακολούθησε και ο υποψήφιος επενδυτής όταν πήγε στον Στράτο Γιδόπουλο και του πρότεινε να αναλάβει την προεδρία της ΠΑΕ.

• Ήταν μια κίνηση που στόχευε στη διαγραφή κάθε υποψίας ότι πίσω του βρίσκεται ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος φέρεται να ενδιαφέρεται να αποφύγει την καταβολή χρημάτων για την κατάχρηση δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ. Με την προφυλάκισή του για τα στημένα παιχνίδια, αν δεν αλλάξουν στάση οι «κιτρινόμαυροι», ο Ψωμιάδης θα εκτίσει τις ποινές που του επιβλήθηκαν από το ποινικό δικαστήριο.

• Μόνο αν τα βρει στο οικονομικό επίπεδο ή περάσει η ΑΕΚ στα χέρια ενός δικού του ανθρώπου μπορεί να ελπίζει ο άλλοτε πανίσχυρος Μπιγκ Μακ. Γι’ αυτό πολλοί υποπτεύονταν ότι ο Ξενιάδης λειτουργούσε ως μπροστινός του Ψωμιάδη, και μάλιστα σε γνωστή ιστοσελίδα αναφερόταν ο επίδοξος ιδιοκτήτης της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ ως Βασίλης Ψωμιάδης.

• Με τη συμβουλή των οργανωμένων οπαδών, λοιπόν, ο Ξενιάδης πήγε στον Γιδόπουλο και του πρόσφερε την προεδρία της ΑΕΚ με την ελπίδα ότι θα αποφύγει κάθε σύνδεση με τον Ψωμιάδη. Ο παλιός πρόεδρος του «δικέφαλου», πάντως, έδειξε ότι τόσα χρόνια στην πιάτσα έχει συνηθίσει από λόγια και προέτρεψε τον Ξενιάδη να πάρει πρώτα τις μετοχές και έπειτα να του κάνει την πρόταση.

• Ιδιαίτερα διστακτικοί εμφανίζονται με τον Ολυμπιακό και οι εκπρόσωποι του Κριστιάν Τσάβες. Όπως ακούγεται στην πιάτσα, ένας εξ αυτών έχει γίνει έξαλλος επειδή οι «ερυθρόλευκοι» ανέβαλαν τρεις φορές την ολοκλήρωση της μεταγραφής του διεθνούς αργεντινού μέσου από την Μπόκα Τζούνιορς.

• Εκεί, λοιπόν, που ο Ολυμπιακός έδειχνε πανίσχυρος και κυρίαρχος του παιχνιδιού, τα δεδομένα αλλάζουν, και μάλιστα με κινηματογραφική ταχύτητα. Ειδικά από τη στιγμή που δημιουργήθηκε ένας συνασπισμός ομάδων οι οποίες τάσσονται υπέρ της μείωσης των κυρώσεων που θα επιβληθούν σε όσες ομάδες απέτυχαν να πάρουν την αδειοδότηση.

• Σε αυτήν την κίνηση πρωταγωνιστικό ρόλο φαίνεται πως παίζει ο Παναθηναϊκός, παρά το γεγονός ότι οι «πράσινοι» την έβγαλαν καθαρή με τον δικό τους φάκελο. Είναι, όμως, σαφές ότι στην Παιανία αναζητούν τρόπο να φτιάξουν το δικό τους μπλοκ ομάδων και θεωρητικά μπορούν να ποντάρουν πλέον σε ΑΕΚ, Άρη, ΟΦΗ, ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα και Πανιώνιο.

• Αν και η ομάδα της Νέας Σμύρνης πορεύεται έως τώρα σύμφωνα με τις βουλές του Ολυμπιακού, οι δεσμοί ενδέχεται να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο εάν υλοποιηθεί η υπόσχεση που δόθηκε από τους «ερυθρόλευκους» για στήριξη του Δημήτρη Ελευθερόπουλου στο ξεκίνημα της καριέρας του ως προπονητή.

• Στον Πειραιά ακούγεται πως ο Ολυμπιακός θα παραχωρήσει δύο δανεικούς στην ομάδα της Νέας Σμύρνης. Αλλά με τη στήριξη που επιχειρεί να δώσει ο Παναθηναϊκός στο θέμα των κυρώσεων, όλες οι ισορροπίες μπορούν να ανατραπούν από τη μία μέρα στην άλλη.

• Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση του Άρη, παρά την προσέγγιση που υπήρξε τον τελευταίο μήνα ανάμεσα στον Γιάννη Κόντη και τον Ολυμπιακό. Το πλάνο των «κίτρινων» κινδυνεύει να τιναχτεί στον αέρα, αν κι εδώ που τα λέμε λογικά δεν χαλάει την ομάδα της Θεσσαλονίκης η προοπτική της ανανέωσης με νεαρούς παίκτες από την Ισπανία και τη Λατινική Αμερική.


Σχολιάστε εδώ