Περιμέναμε να δούμε εικόνες Αργεντινής στην Αθήνα…

Το βράδυ, πήγαν σε γνωστό πολυτελές εστιατόριο και μετά για διασκέδαση σε νυχτερινό κέντρο. Την επομένη πήγε το αυτοκίνητο να τους πάρει από το ξενοδοχείο και να τους μεταφέρει στη συνάντηση που θα είχαν με τους εκπροσώπους του ομίλου. Το μεσημέρι είπαν στον έλληνα επιχειρηματία ότι δεν θα χρειαστούν το αυτοκίνητο γιατί έδωσαν την εξήγηση την επόμενη μέρα. Ήρθαν στην Αθήνα έχοντας την άποψη, από το κλίμα που έχει δημιουργηθεί στην Αμερική για την Ελλάδα, ότι εδώ γίνονται συγκρούσεις στους δρόμους, σπάνε βιτρίνες, μπαίνουν στα μαγαζιά, ληστεύουν, κυκλοφορούν με όπλα, φωτιές παντού, στις ταράτσες έχουν ακροβολιστεί στρατιώτες, εικόνες Αργεντινής, Συρίας, Αιγύπτου και Λιβύης στην Αθήνα. Έκπληκτοι είπαν στον επιχειρηματία που τους φιλοξενούσε, ότι δεν αντικρύσαμε τίποτε απ’ όλα αυτά. Βγαίνοντας από το αεροδρόμιο κοιτάγαμε δεξιά κι αριστερά, να δούμε τους… ακροβολισμένους στις ταράτσες, στους δρόμους να… σφάζονται. Τίποτε πουθενά απ’ όλα αυτά… Ούτε στο κέντρο της Αθήνας… Σκεφτήκαμε ότι ο οδηγός σας είχε εντολή να μας πηγαίνει σε περιοχές που ήταν ήρεμα τα πράγματα και έκρυβε την πραγματικότητα, γι’ αυτό και θελήσαμε να κυκλοφορήσουμε με ταξί. Μας γύρισε παντού, αλλά… φωτιές δεν είδαμε.

Τώρα θα πάμε στην Αμερική και δεν θα μας πιστεύουν, έλεγαν στον έλληνα μεγαλοεπιχειρηματία που έχουν μαζί του συνεργασία. Θα λένε ότι τους κρύβουμε την αλήθεια…

Αυτήν δυστυχώς την εικόνα έχουν καλλιεργήσει για την Ελλάδα οι άθλιοι ανθέλληνες στο εξωτερικό. Φταίμε όμως κι εμείς. Γιατί δεν κάναμε μια διεθνή καμπάνια να δώσουμε τις αποδείξεις ότι η Ελλάδα είναι μία χώρα ήσυχη και όμορφη, όπου δεν κινδυνεύει κανείς. Ευθύνη βέβαια έχουν και οι πρεσβείες μας, που δεν έχουν φροντίσει στις χώρες που βρίσκονται να αλλάξουν το κλίμα.


Σχολιάστε εδώ