Παρών στη μάχη ο Καραμανλής

Σε αντίθεση με όλες τις προηγούμενες παρεμβάσεις του, όπου εξέφραζε μόνο τη στήριξή του στη ΝΔ, αυτήν τη φορά έκανε ένα βήμα παραπάνω, τονίζοντας ότι τόσο η αποχή όσο και η ψήφος στα μικρότερα κόμματα της Κεντροδεξιάς ισοδυναμούν με ψήφο στον ΣΥΡΙΖΑ!

Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για το ενδεχόμενο να υποβληθεί η χώρα σε μια «οδυνηρή περιπέτεια», ενώ χαρακτήρισε εσφαλμένη την άποψη ότι «δεν μπορούμε να πάθουμε τίποτα περισσότερο». «Η ιστορία του τόπου μας διδάσκει πως κατά κανόνα μεγάλες κοινωνικοπολιτικές κρίσεις συνεπέφεραν και εθνικές συμφορές». Παράλληλα, ζήτησε τη στήριξη με όλες τις δυνάμεις της ΝΔ, υπογραμμίζοντας ότι η ισχυροποίησή της αποτελεί βασική και αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να εξασφαλιστεί η πολιτική σταθερότητα και η έξοδος από την καταστροφική ύφεση.

Στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες του ο κ. Καραμανλής χαρακτηρίζει ζήτημα «ζωής ή θανάτου» τη νίκη της ΝΔ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου, «έστω και με μία ψήφο διαφορά», όπως λέει χαρακτηριστικά. Εκφράζει, δε, ανοιχτά τους φόβους του ότι σε αντίθετη περίπτωση οι εξελίξεις θα είναι απρόβλεπτες και δραματικές και η Ελλάδα θα μπει σε μεγάλες περιπέτειες.


Σχολιάστε εδώ