Ο φόβος της πτώχευσης πλανάται πάνω από την ΑΕΚ

Όμως, στο τέλος Ιουνίου ενδέχεται να αποδειχτούν ανεπαρκή ακόμα και τα μηχανήματα. Για να αποφύγει η Ένωση τη διάλυση χρειάζεται περίπου 6 εκατ. ευρώ. Ποσό που θα τη βοηθήσει να κλείσει την τρύπα με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της στο Δημόσιο και να περιορίσει τα χρέη της απέναντι στους παίκτες.

Μόνο που η εξεύρεση των χρημάτων μοιάζει αδύνατη. Η ιστορία με την επανεμφάνιση του Βασίλη Ξενιάδη εξελίχθηκε σε νέο φιάσκο. Ο Ντέμης Νικολαΐδης έχει σηκώσει ψηλά τα χέρια και εξακολουθεί να επιδιώκει τη συσπείρωση και την άσκηση πιέσεων στους βασικούς μετόχους, τον Πέτρο Παππά και τον Νίκο Νοτιά. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ντέμης ζήτησε από τον Ανδρέα Δημητρέλο την έκδοση μιας σκληρής ανακοίνωσης για τις ευθύνες των μεγαλομετόχων, αλλά ο νυν πρόεδρος απέφυγε να πάει σε μετωπική σύγκρουση με τους δύο εφοπλιστές.

Στο μεταξύ κάποιοι μικρομέτοχοι βρίσκονται σε διαρκή συζήτηση με νομικούς και αναζητούν τρόπους για να καταφύγουν στη Δικαιοσύνη κατά των παραγόντων που είχαν δικαίωμα υπογραφής αλλά και εναντίον των βασικών μετόχων που «οδήγησαν την εταιρεία στην απαξίωση με πράξεις ή παραλείψεις τους», όπως λένε χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, πάντως, άρχισαν να κυκλοφορούν τα σενάρια της πτώχευσης και του υποβιβασμού της ΑΕΚ στη Δ’ Εθνική. Σε αυτήν την περίπτωση ακούγεται πως υπάρχει μία παρέα επιχειρηματιών που θα βγουν μπροστά, καθώς τα χρέη θα ακολουθήσουν τους παλιούς παράγοντες και τους μετόχους της ΠΑΕ από το 2003 κι έπειτα.


Σχολιάστε εδώ