Ενέσεις ενίσχυσης των ψηφοδελτίων

Οι νέοι υποψήφιοι ανέρχονται σε σαράντα τρεις: Από αυτούς 14 προέρχονται από τη Δημοκρατική Συμμαχία, 5 από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, 3 από τον ΛΑΟΣ και 1 από τη Δράση.

Προκειμένου να ενισχύσει τις προοπτικές του κόμματος στην Περιφέρεια Αττικής, ο Αντ. Σαμαράς τέθηκε επικεφαλής του ψηφοδελτίου, από το οποίο αποσύρθηκε ο Π. Λειβαδάς. Για τους ίδιους ακριβώς λόγους, στο ψηφοδέλτιο των Σερρών τοποθετήθηκε στην τελευταία τιμητική θέση ο Κ. Καραμανλής, γιος του Αχιλλέα. Ακόμη πιο μεγάλη ήταν η ανατροπή στην Κεφαλονιά, όπου αποσύρθηκε εντελώς ο Π. Παπαδάτος και επικεφαλής τοποθετήθηκε ο πρώην βουλευτής Π. Αλιβιζάτος, που έχει πολλές πιθανότητες να πάρει την έδρα. Σημειώνεται ότι πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου η επιλογή του κ. Παπαδάτου είχε προκαλέσει εντάσεις σε τοπικό επίπεδο, με αποτέλεσμα ο κ. Αλιβιζάτος και άλλα δύο στελέχη να αποχωρήσουν από το ψηφοδέλτιο. Το ρήγμα κόστισε στη ΝΔ, αφού αναδείχθηκε δεύτερο κόμμα στην Κεφαλονιά, χάνοντας την έδρα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στα Χανιά, και συγκεκριμένα στην πρώτη θέση, τοποθετήθηκε ο Χρ. Μαρκογιαννάκης και με ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσουν τα τοπικά στελέχη της ΝΔ που την προηγούμενη διετία ήταν σε αντιπαράθεση μαζί του. Τη δεύτερη θέση στο ψηφοδέλτιο του Ηρακλείου κατέλαβε, όπως αναμενόταν, ο Λ. Αυγενάκης, ενώ στην Ηλεία ο Γ. Κοντογιάννης τοποθετήθηκε τελικά στην τρίτη (και όχι σίγουρα εκλόγιμη) θέση αντί της δεύτερης, όπως είχε αρχικά συζητηθεί. Κι αυτό σε μια προσπάθεια να αμβλυνθούν οι αντιδράσεις των τοπικών στελεχών αλλά και ψηφοφόρων της παράταξης. Προηγήθηκαν παρασκηνιακές διαβουλεύσεις, ενώ υπήρξε και συνάντηση του κ. Κοντογιάννη με τον κ. Σαμαρά, όπου συμφωνήθηκε ο πρώτος να κατέβει μία θέση στο ψηφοδέλτιο. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση έγινε από τον κ. Κοντογιάννη, ο οποίος πάντως εμφανίζεται σίγουρος για την εκλογή του, με το σκεπτικό ότι το κόμμα θα αυξήσει τα ποσοστά του και θα κερδίσει και τρίτη έδρα στην Ηλεία. Από τα προερχόμενα από τον ΛΑΟΣ στελέχη ο Αθ. Πλεύρης τοποθετήθηκε 9ος στην Α΄ Αθηνών και ο Γ. Ανατολάκης 5ος στη Β΄ Πειραιά. Μια θέση στο ψηφοδέλτιο της Β΄ Αθηνών κατέλαβε ο Νικ. Σταθόπουλος, πρόεδρος της Δ΄ Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, και στη Λ. Συγγρού εκτιμούν ότι θα συγκεντρώσει τις προτιμήσεις μεγάλου αριθμού μελών της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας. Στην τελευταία θέση του ψηφοδελτίου της Β΄ Αθηνών τοποθετήθηκε η (προερχόμενη από τη Δημοκρατική Συμμαχία) Αλ. Πάλλη, η οποία στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφια καταλαμβάνοντας τη θέση της μητέρας της Φ. Πάλλη-Πετραλιά.

Με προσωπική απόφασή τους αποσύρθηκαν από τις λίστες, καθότι δεν είχαν καμία πιθανότητα εκλογής, οι Αθ. Γιαννόπουλος, Γ. Σούρλας και Αδ. Ρεγκούζας.


Σχολιάστε εδώ