Δραματική κρίση στην ΕΣΗΕΑ

Δραματικές εξελίξεις στην ΕΣΗΕΑ σημαδεύουν ανεπανόρθωτα τον δημοσιογραφικό κλάδο, καθώς ο πρόεδρος κ. Τρίμης οδήγησε, όπως καταγγέλλεται, την Παρασκευή το απόγευμα σε παραίτηση (που δεν ανακαλείται ως δήλωση απευθυντέα) την πρόεδρο της Εφορευτικής Επιτροπής Μαίρη Πίνη επειδή –όπως κατήγγειλε η ίδια– δεν ήταν της αρεσκείας του η απόφαση της Επιτροπής.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε επιστολή της η κ. Πίνη:

«Αρνούμενη να συνταχθώ με πολιτικά παιχνίδια ορισμένων παρατάξεων και μετά από αρχική ομοφωνία και δευτερευόντως διαφοροποίηση των μελών της ΕΕ παραιτούμαι…».

Επίμαχο θέμα της διαδικασίας ήταν δύο κείμενα που η Εφορευτική χαρακτήριζε ψηφίσματα, αλλά τρεις άλλες παρατάξεις (Δημοσιογραφική Συνεργασία, Financial Crimes, Ανεξάρτητοι Δημοσιογράφοι) ζητούσαν να ψηφισθούν ως προτάσεις στις μεθαυριανές εκλογές.

Το αποτέλεσμα είναι να απομείνουν μόνο δύο μέλη στην Εφορευτική Επιτροπή και ως εκ τούτου να μην μπορούν να γίνουν εκλογές την Τρίτη και την Τετάρτη 5 και 6 Ιουνίου, όπως έχει αποφασίσει η Γενική Συνέλευση.

Το θέμα είναι ότι με τις εξελίξεις αυτές δύσκολα μπορεί πλέον να λειτουργήσει το προεδρείο της ΕΣΗΕΑ, αφού δεν έχει εγκεκριμένο προϋπολογισμό, ούτε πέρυσι ούτε σε αυτήν τη Γενική Συνέλευση.

Μια νέα έκτακτη Γενική Συνέλευση για να συγκληθεί απαιτεί ενάμιση μήνα προετοιμασία και πρέπει να είναι παρόντα περισσότερα από 3.000 μέλη.


Σχολιάστε εδώ