Διάδρομοι και Ψίθυροι

• Με αφορμή τις -σε αρκετές περιπτώσεις αναγκαστικές λόγω καταστατικών των ίδιων των funds- ρευστοποιήσεις στην Εθνική και τον ΟΤΕ, καταγράφηκαν παράλληλα σημαντικές ρευστοποιήσεις και σε μη τραπεζικές μετοχές, με ενδεικτικές τις περιπτώσεις του Τιτάνα και της Coca – Cola 3E. Οι παρατηρητικοί πρόσεξαν πως ανάλογες εικόνες είχαμε δει τις προηγούμενες δύο εβδομάδες και σε τίτλους όπως η Βιοχάλκο, ο Ελλάκτωρ ή ο Μυτιληναίος. Με δυο λόγια, κάποιοι εκμεταλλεύονται κάθε αφορμή για να βγουν ακόμα και από μέχρι πρότινος χαρτιά-πρωταγωνιστές.

• Ειδικά, πάντως, για τον ΟΤΕ μέσα στην εβδομάδα δημοσιοποιήθηκε και η έκθεση της UBS που υποβάθμισε την τιμή-στόχο για το χαρτί στα 2 ευρώ και εκτιμά πως το β’ εξάμηνο θα είναι πιο δύσκολη περίοδος για τον Οργανισμό.

• Το γράφαμε και την περασμένη Κυριακή: Ενίοτε οι αθρόες πωλήσεις καταργούν και τη λογική! Στον ΟΠΑΠ και σε αρκετά άλλα χαρτιά με καλή μερισματική «πολιτική» μεγάλα ξένα χαρτοφυλάκια βγαίνουν με επιθετικές πωλήσεις και δεν περιμένουν καν να πάρουν τα μερίσματά τους. Πουλάνε ενίοτε με ζημία, ενώ θα μπορούσαν ενδεχομένως και να την καλύψουν από το μέρισμα. Πολλοί βιάζονται πολύ…

• Τέλος εποχής; Την Πέμπτη, τελευταία ημέρα του Μαΐου, η διοίκηση του ΧΑ αποφάσισε την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών των εταιρειών Έδραση και Μάρακ.

• Ελλάκτωρ: Εκτιμήσεις για κέρδη 1,8 εκατ. ευρώ για το πρώτο τρίμηνο. Ο τίτλος παραμένει με σύσταση αγοράς από τους περισσότερους αναλυτές.

• Motor Oil: Διατηρεί τη σύσταση αγοράς («buy») και την τιμή-στόχο πάνω από τα 10 ευρώ η Citi.


Σχολιάστε εδώ