«Γιατί δεν πρέπει να σιωπώ»

Η Πατρίδα μας διέρχεται περίοδο εθνικής ανυποληψίας και παγκόσμιου διασυρμού, λόγω του τεραστίου χρέους της, την ίδια στιγμή που οι δεδηλωμένοι εχθροί της χώρα μας, Τουρκία, Σκόπια και Αλβανία, χρησιμοποιούν κάθε αθέμιτο μέσο για να εξευτελίζουν, να συκοφαντούν και να ταπεινώνουν τον λαό και τη χώρα μας, στη διεθνή κοινή γνώμη.

Προσωπικά, πιστεύω, ως έλληνας πολίτης και εκλεγμένος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο εκπρόσωπος του ελληνικού λαού κατά την περίοδο 1993-1996, ως στέλεχος του ΠΑΚ και ως ιστορικό και συνιδρυτικό στέλεχος της μεγάλης δημοκρατικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ, το οποίο με τη φωτεινή καθοδήγηση του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδρέου, έφερε στο προσκήνιο της πολιτικής ζωής τού τόπου το αυθεντικότερο κοινωνικό τμήμα του ελληνικού λαού, ότι σ’ αυτήν τη δυσάρεστη και αβάσταχτη για τη χώρα και τον λαό μας συγκυρία δεν έχω κανένα περιθώριο να σιωπήσω.

Η χώρα και ο λαός μας έχουν υποστεί μια σειρά ταπεινώσεων και εξευτελισμών την τελευταία τριετία, λόγω της ένταξής μας στο ΔΝΤ και της υπογραφής της συνεξουσίας ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Καταργήθηκε το κοινωνικό κράτος και τα δικαιώματα και οι εργασιακές κατακτήσεις του λαού μας, ο οποίος οδηγήθηκε έτσι σε έναν εργασιακό μεσαίωνα.

Κανείς δεν πρέπει και δεν μπορεί, πλέον, να σιωπά χάριν κομματικών σκοπιμοτήτων και άλλων μικροσυμφερόντων.

Πρέπει να αντιληφθούν όλοι όσοι αποτελούν την «κλειστή» ηγετική ομάδα του κόμματός μας, για το οποίο αγωνιστήκαμε και ματώσαμε για να το δημιουργήσουμε κάτω από την παγκόσμιας ακτινοβολίας ηγετική φυσιογνωμία του Ανδρέα Παπανδρέου, ότι υπεράνω των κομματικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων υπάρχει η ατέλειωτη πατριωτική και δημοκρατική κοινωνική βάση μας, που έδωσε στην παράταξή μας συνεχείς και ανεπανάληπτες νίκες.

Γι’ αυτό δεν έχει το δικαίωμα κανείς από εμάς να καπηλεύεται αυτήν την ιστορική επιταγή, χάριν ιδιοτελών προσωπικών συμφερόντων και σκοπιμοτήτων.

Τα δύο κόμματα, ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, που κυβέρνησαν εναλλάξ τη χώρα, με τις λαθεμένες και εγκληματικές επιλογές τους έχουν την κύρια ευθύνη για την εξαθλίωση, την οικονομική καταστροφή και τον διεθνή διασυρμό της χώρας μας.

Τα δύο αυτά κόμματα έχουν τεράστιες ιστορικές ευθύνες απέναντι στον λαό και την πατρίδα μας και οφείλουν να ζητήσουν μια συγγνώμη, γιατί με την πολιτική τους δημιούργησαν στρατιές ανέργων και μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις των εργαζομένων, διέλυσαν το κράτος πρόνοιας, κατήργησαν τα εργασιακά δικαιώματα που κατέκτησε με μακροχρόνιους αγώνες ο ελληνικός λαός και τον οδήγησαν στη φτώχεια και την απελπισία, στερώντας του τις ελπίδες και τα οράματά του και κυρίως από τους νέους μας.

Είναι αυτά τα δύο κόμματα που με την υπογραφή τους στα δύο Μνημόνια και στις επιστολές που έστειλαν οι αρχηγοί τους στην ΕΕ και το ΔΝΤ δεσμεύτηκαν να εκτελέσουν υπάκουα τις εντολές της «τρόικας».

Είναι τα ίδια κόμματα που κατέστρεψαν τον κοινωνικό ιστό αυτής της χώρας και οδήγησαν στην εξαθλίωση τον λαό, στην ανεργία ένα εκατομμύριο εργαζόμενους, τους συνταξιούχους να πληρώνουν οι ίδιοι τα φάρμακά τους και υπέβαλαν στον λαό τα διάφορα χαράτσια.

Είναι τα ίδια κόμματα που ξεπούλησαν στους διεθνείς τοκογλύφους τον εθνικό μας πλούτο, τα νερά, την ενέργεια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, που με ιδρώτα, κόπους και στερήσεις δημιούργησε ο λαός μας.

Είναι αυτά τα κόμματα που τώρα, κατά την προεκλογική περίοδο εκβιάζουν, απειλούν και τρομοκρατούν καθημερινά τον λαό, συνεπικουρούμενα από διάφορα εξωνημένα ΜΜΕ (κανάλια και εφημερίδες) που τρομοκρατούν καθημερινά τον λαό, διαμηνύοντάς του ότι αν δεν συμμορφωθεί στα κελεύσματά τους και δεν τα υπερψηφίσει θα καταστραφεί η χώρα και θα οδηγηθούμε στο χάος.

Η πλήρης αλήθεια, όμως, είναι ότι η χώρα διαλύεται και καταστρέφεται από την πολιτική που εφαρμόζεται από αυτά τα ίδια κόμματα.

Ο λαός μας θέλει την παραμονή της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρώ. Οι ευρωπαϊκοί λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μεταξύ τους. Οι αντιδραστικές κυβερνήσεις είναι αυτές που καταδυναστεύουν και χωρίζουν τους λαούς.

Ο ελληνικός λαός στις 6 του Μάη έστειλε, ήδη, το βροντερό μήνυμά του.

Το μήνυμα αυτό κατατρόμαξε το συντηρητικό κατεστημένο της Ευρώπης, που τα τελευταία χρόνια με τις αντιλαϊκές πολιτικές που εφαρμόζονται από τις ελεγχόμενες από αυτό κυβερνήσεις, έχει καταστρέψει τους λαούς της Ευρώπης (Ισπανίας, Πορτογαλίας, Ιταλίας, Ελλάδας).

Αναμένεται η περαιτέρω αντίδραση των λαών.


Σχολιάστε εδώ