Από τα 141,7 δισ. ευρώ που μας έδωσαν έβαλαν στην τσέπη τους τα 94,6 δισ. ευρώ!

Τρέμουν οι δανειστές ότι έτσι και υπάρξει αλλαγή όχι μόνο θα χάσουν τον λουφέ αλλά και θα κληθούν να πληρώσουν αυτά που έχουν αρπάξει. «Τα χρήματα που δίνουν οι δανειστές στην Ελλάδα δεν πηγαίνουν για να πληρωθούν ζωτικές δημόσιες υπηρεσίες. Διοχετεύονται κατευθείαν πίσω στην τσέπη της “τρόικας”», έγραφαν σε άρθρο τους οι «New York Times». Και πρόσθεταν: «Δανείζουν οι Ευρωπαϊκές Αρχές χρήματα στην Ελλάδα ώστε η Ελλάδα να ξεπληρώσει τα λεφτά που δανείζεται από εκείνους. Στέλνεις τα χρήματα το αποκαλείς “δάνειο”, τα παίρνεις πίσω το αποκαλείς “τόκο”».

Και αυτή είναι η απόλυτη αλήθεια που κρύβουν αυτοί που κυβέρνησαν. Και το επιβεβαιώνουν οι αριθμοί. Για το πού πήγαν τα δισεκατομμύρια που μέχρι στιγμής έχει πάρει η χώρα μας. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής» της περασμένης Κυριακής:

«Από τον Μάιο του 2010 μέχρι τον Μάιο του 2012, πήραμε από το Μνημόνιο συνολικά 141,7 δισ. ευρώ.

Πού πήγαν;

– 58,9 δισ. ευρώ για εξόφληση παλαιών ομολόγων στη λήξη και

– 35,7 δισ. ευρώ για την ανταλλαγή ομολόγων (PSI – «κούρεμα»).

Σύνολο δηλαδή 94,6 δισ. ευρώ πήγαν στην τσέπη των δανειστών μας!

Τα υπόλοιπα 44,1 δισ. ευρώ πήγαν για να καλύψουν ελλείμματα της Γενικής Κυβέρνησης.

Αυτά για να μη μας κοροϊδεύουν…

Τα λεφτουδάκια τους φρόντισαν να διασφαλίσουν οι δανειστές-«τρόικα» και κάθε άλλο παρά τους ενδιαφέρει η σωτηρία της Ελλάδας…

Κανένας δεν λέει ότι δεν πρέπει να πληρώσουμε τα δάνεια που πήραμε. Όμως στην κρίσιμη θέση που βρέθηκε η Ελλάδα, αυτό που έπρεπε ο κ. Παπανδρέου και ο «κηπουρός» του, ο κ. Παπακωνσταντίνου, να διαπραγματευτούν και να βάλουν κόκκινη γραμμή ήταν να πάει πίσω η εξόφληση των δανείων 30-40 χρόνια, να απαιτήσουν 5-6 χρόνια περίοδο χάριτος με την πληρωμή μόνο των τόκων και βέβαια ένα μεγάλο «κούρεμα».

Όμως τίποτα δεν έκανε ο κ. Γιώργος. Του δώσανε ένα χαρτί και έβαλε την υπογραφή του φαρδιά-πλατιά χωρίς να διαβάσει τι υπογράφει. Και έτσι μας έβαλε τη θηλιά και τη σιδερένια μπάλα στο πόδι…

Στις 17 Ιουνίου, όποιος αρχηγός δεσμευτεί ότι θα πάρει τη βαριοπούλα και θα σπάσει την αλυσίδα θα τον ψηφίσει ο κόσμος…


Σχολιάστε εδώ