Αναταράξεις στο Mega προκαλούν οι αποχωρήσεις

Υπάρχει η πληροφορία ότι ο για πολλά χρόνια διευθυντής Ειδήσεων του καναλιού Χρήστος Παναγιωτόπουλος έχει υποβάλει παραίτηση. Λέγεται μάλιστα ότι έστειλε επιστολή προς δημοσιογράφους, τεχνικούς και διοικητικούς, ξεκινώντας με τη φράση: «Αγαπητέ συνάδελφε», όπου εκφράζει τις ευχαριστίες του για τις στιγμές που έζησαν μαζί. Πρόκειται για ένα αντίο, λένε χαρακτηριστικά.

Εφόσον ο κ. Παναγιωτόπουλος έχει υποβάλει παραίτηση, πιο κοντά στην ανάληψη της θέσης του γενικού διευθυντή είναι ο Γιάννης Πρετεντέρης.

Γενικότερα πάντως το κλίμα στο Mega είναι πολύ βαρύ λόγω της πτώσης των διαφημιστικών εσόδων, που εκτίναξαν τις ζημίες στο πρώτο τρίμηνο του 2012 στα 4,56 εκατ. ευρώ, και πλέον οι μεγαλομέτοχοι Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας και Ψυχάρης άφησαν να εννοηθεί ότι δεν πρόκειται να ξαναβάλουν λεφτά, θεωρώντας ότι πολλά από τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί οφείλονται και στις συνεχείς απεργίες.

Ποιοι αποχωρούν

Οι δημοσιογράφοι που αρνήθηκαν να υπογράψουν νέα ατομική σύμβαση εργασίας είναι οι:
Σταύρος Καπάκος, Μαρία Καρχιλάκη, Μαρία Παπουτσάκη, Αθηνά Κουφοπάνου, Μαίρη Λαμπαδίτη, Θάνος Πασχάλης, Μαργαρίτα Βεργολιά, Κώστας Καζακόπουλος, Αθανασία Ανεζάκη, Μαίρη Ορφανίδη, Δημήτρης Παπαντωνίου, Μαριλένα Γεραντώνη, Σταμάτης Γιαννίσης, Ανδρέας Παπαδημητρίου, Νατάσα Κιουτσούκη, Ελένη Μπιμπίκου, Μαρία Κατσαμακίδου, Παναγιώτης Δερνέλης, Στάμος Προύσαλης, Ελένη Δημητρακοπούλου, Γιώργος Θαναηλάκης, Χρήστος Σωτηρακόπουλος, Αλέξης Σπυρόπουλος και Γιάννης Γιαννακόπουλος.

Ζημίες

Ζημίες προς φόρων ύψους 4,56 εκατ. ευρώ παρουσίασε στο πρώτο τρίμηνο του 2012 το Mega έναντι ζημιών 2,517 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2011. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας μειώθηκε σε 24,081 εκατ. ευρώ το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους από 28,153 εκατ. ευρώ την ίδια περίοδο του 2011.


Σχολιάστε εδώ