στα ενδότερα των ομάδων

• Μέχρι και στους αγώνες για τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα έχουν μεταφέρει τη βεντέτα τους οι στρατοί των μεγάλων ομάδων και επιχειρούν να λύσουν τις διαφορές τους, χωρίς να υπολογίζουν ότι κινδυνεύουν άσχετοι άνθρωποι. Στον αγώνα διαβάθμισης Πεύκη – Περαμαϊκός κινδύνεψαν ακόμα και οι αθλητές των δύο ομάδων, που ήταν εντελώς άσχετοι με τη βεντέτα.

• Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο. Οι πληροφορίες από την Αστυνομία προαναγγέλλουν συγκρούσεις και κατά τη διάρκεια των διακοπών, παρά το γεγονός ότι γίνεται διαχωρισμός των νησιών και των περιοχών που επισκέπτονται οι δύο ομάδες.

• Οι τελικοί του μπάσκετ, πάντως, άρχισαν δίχως να καταγραφεί κάτι ιδιαίτερα ανησυχητικό στα δύο πρώτα ματς, στα οποία επικράτησαν οι αθλητές και οι προπονητές. Οι φόβοι κορυφώνονται για το σημερινό ματς, καθώς χαρακτηρίζεται από πολλούς ως το σημαντικότερο των τελικών.

• Στο ποδόσφαιρο οι αποστάσεις ανάμεσα στις ομάδες αυξήθηκαν. Όμως η ξεκάθαρη τοποθέτηση του Γιάννη Αλαφούζου ότι το σύστημα του Ολυμπιακού έβαλε εμπόδια στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει δάνειο ασφαλώς και έριξε λάδι στη φωτιά.

• Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, άλλωστε, παίζει μόνος του και με αργά αλλά σταθερά βήματα εξασφαλίζει τη συμμαχία των δώδεκα ομάδων της Σούπερ Λίγκας. Μόνο ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ βρίσκονται στην άλλη πλευρά του ποταμού, αλλά φυσικά αποκλείεται να κερδίσουν κάποια κρίσιμη υπόθεση εάν χρειαστεί ψηφοφορία στη Σούπερ Λίγκα.

• Άκρη ακόμα και στον Άρη βρήκε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού. Μιλάμε για μία ομάδα που παραδοσιακά συμπεριλαμβανόταν στο μπλοκ του Παναθηναϊκού, αλλά μετά το «πράσινο φως» του Μαρινάκη στον Γιάννη Κόντη για τη Σούπερ Λίγκα τα δεδομένα άλλαξαν ριζικά.

• Οι δύο ομάδες θα έρθουν ακόμα πιο κοντά εάν ολοκληρωθεί η μεταγραφή του Γιαννιώτα, αν και μετά την ένταξη του Βλαχοδήμου στον Ολυμπιακό, οι πιθανότητες να πάρουν οι Πειραιώτες και τον νεαρό μεσοεπιθετικό του Άρη από αυτό το καλοκαίρι μειώθηκαν αισθητά.

• Όμως, με τον Μαρινάκη δεν μπορεί να ‘ναι κάποιος σίγουρος. Ενώ ψάχνει ακόμα για προπονητή, η μεταγραφική δραστηριότητά του αυξάνει τη διαφορά της ομάδας του από τους παραδοσιακούς συνδιεκδικητές του τίτλου.

• Εκτός από τον Ολυμπιακό, όμως, προπονητή ψάχνει και ο Ατρόμητος μετά το διαζύγιο με τον Γιώργο Δώνη. Στο Περιστέρι, μάλιστα, ανέβασαν πολύ ψηλά τον πήχη, καθώς η πτώση των παραδοσιακών ομάδων, όπως η ΑΕΚ, ο ΠΑΟΚ, αλλά και ο Παναθηναϊκός, άνοιξε την όρεξη του Γιώργου Σπανού.

• Ο πρόεδρος του Ατρόμητου θέλει να διεκδικήσει και να κατακτήσει την επόμενη σεζόν το δεύτερο εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Γι’ αυτό και αναζήτησε προπονητή ικανό να κάνει τη διαφορά στο υψηλότερο επίπεδο.

• Στο Περιστέρι, όμως, ασχολούνται εδώ και μία εβδομάδα με τον Σωκράτη Φυτανίδη. Ο έμπειρος αμυντικός έβαλε το νικητήριο γκολ μέσα στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ, αλλά απέφυγε να πανηγυρίσει και, μάλιστα, έκανε σχετικό νόημα στους συμπαίκτες του που έσπευσαν να τον αγκαλιάσουν μετά την επιτυχία του.

• Στα αποδυτήρια της Τούμπας οι περισσότεροι παίκτες του Ατρομήτου θέλησαν να μάθουν από τον Φυτανίδη για τη στάση του. Ο πρώην αμυντικός της Καλαμαριάς και του Αστέρα, όμως, απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη εξήγηση και αρκέστηκε απλώς σε αινιγματικά χαμόγελα.

• Η άλλη μεγάλη απορία που δημιουργήθηκε στην αυλαία των πλέι οφ αφορούσε την αδράνεια της ΑΕΚ για το τραγικό λάθος του Σωτηρόπουλου, ο οποίος της στέρησε την παρουσία στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και κατά συνέπεια 2 εκατ. ευρώ. Κάποιοι υποστήριζαν ότι λείπει από τους «κιτρινόμαυρους» ένας παράγοντας με κύρος που θα έδινε άλλη οντότητα σε κάποια διαμαρτυρία.

• Υπάρχουν, όμως, και στελέχη της ΠΑΕ που εκτιμούν ότι απλώς οι άνθρωποι της Ένωσης απέφυγαν την κόντρα με την ΕΠΟ ώστε να χρησιμοποιήσουν τη συμπεριφορά τους ως επιχείρημα εάν χρειαστούν κάποια χάρη από την Ομοσπονδία. Με τόσες ελλείψεις που έχει ο φάκελος της ΑΕΚ, κάπου ήθελαν να ποντάρουν οι παράγοντές της.

• Στον κόσμο της ομάδας, όμως, έκανε άσχημη εντύπωση η συμπεριφορά απέναντι στο τραγικό διαιτητικό λάθος, κυρίως επειδή για άλλη μια φορά χάνει κάτι η ΑΕΚ από τον Παναθηναϊκό χωρίς αντίδραση από τη διοίκησή της. «Περισσότερο θόρυβο έκανε ο αδιάφορος Ολυμπιακός παρά οι δικοί μας παράγοντες», γράφτηκε σε φόρουμ οπαδών.

• Εκτός από τους παράγοντες, όμως, πόντους έχασε και ο Νίκος Κωστένογλου για την κόντρα του με τον Φαμπιάν Βάργκας. Και αυτό κυρίως επειδή επέλεξε να μιλήσει όταν γνώριζε ότι αποχώρησε από την Ελλάδα ο κολομβιανός μέσος και άρα θα έμεναν αναπάντητοι οι ισχυρισμοί του.

• Στα Σπάτα σχολίασαν αρνητικά και την άμεση αντίδραση του καβαλιώτη τεχνικού όταν έμαθε για τις δηλώσεις που έκανε ο εκπρόσωπος του Βάργκας. «Εμείς καιγόμαστε και ο προπονητής μας ασχολείται με το τι δήλωσε ένας μάνατζερ», έλεγαν στην Ένωση.

• Τις εξελίξεις στην ΑΕΚ αλλά και στις άλλες ομάδες με ελλιπείς φακέλους παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι παράγοντες του Παναιτωλικού. Παρά τους ισχυρισμούς του Φώτη Κωστούλα περί αποχώρησής του, στο Αγρίνιο έχουν αποφασίσει να παλέψουν τις πιθανότητες παραμονής στη Σούπερ Λίγκα μέσω της ακύρωσης όσων αποφάσεων ελήφθησαν για τις αδειοδοτήσεις.

• Κυρίως για την απόφαση της Σούπερ Λίγκας να μην υποβιβάζονται οι ομάδες που υστερούν στις προϋποθέσεις για την αδειοδότηση. Η διοργανώτρια αρχή μετέτρεψε την ποινή σε απαγόρευση μεταγραφών, αν και η προκήρυξη του πρωταθλήματος ανέφερε άλλα πράγματα.

• Εκεί ποντάρουν στον Παναιτωλικό και θα εξαντλήσουν τα όπλα που τους δίνουν νόμοι και κανονισμοί. Εξακολουθούν να υποστηρίζουν ότι θα φτάσουν μέχρι την ΟΥΕΦΑ και το διεθνές αθλητικό δικαστήριο της Λωζάννης, το περίφημο CAS.

• Στο στόχαστρο του Παναιτωλικού έχει μπει και ο ΠΑΣ Γιάννινα, καθώς θεωρούν ότι κακώς εξασφάλισε την αδειοδότηση η ομάδα της Ηπείρου. Με τον ΠΑΣ ασχολούνται και άλλες ομάδες, ενώ από το Ηράκλειο ακούγεται πως μπορεί να σκάσει βόμβα που θα ανατρέψει πολλά από τα δεδομένα τόσο για την ΕΠΟ όσο και για τους Γιαννιώτες.


Σχολιάστε εδώ