Σε ήρεμα νερά το Κανάλι 1

Τη δήλωση-δέσμευση αυτή έκανε στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, την περασμένη Τετάρτη, ο δήμαρχος Πειραιά Β. Μιχαλολιάκος, ο οποίος πρόσθεσε πως περιμένει τις ενώσεις των εργαζομένων για να συζητήσουν το νέο μισθολόγιο του σταθμού, στην προσπάθεια που έχει ήδη ξεκινήσει για περαιτέρω μείωση των λειτουργικών εξόδων του, παρότι σε σχέση με το 2010 οι λειτουργικές δαπάνες έχουν μειωθεί κατά 50%.

Οι τοποθετήσεις αυτές του δημάρχου έγιναν με αφορμή τη συζήτηση που προκάλεσαν στο δημοτικό συμβούλιο οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, που έθεσαν το θέμα της ΔΗΡΑΠ εκτός ημερήσιας διάταξης.

Ο σύμβουλος του συνδυασμού «Πειραιάς-Πόλη-Θρύλος» Γιάννης Μαστρονικόλας τόνισε πως είναι αδιανόητο να έχουν καταβληθεί ακόμα και οι υπερωρίες σ’ όλους τους εργαζόμενους του δήμου και στη ΔΗΡΑΠ να οφείλονται δεδουλευμένα, τη στιγμή που το δημοτικό ραδιόφωνο έχει κάνει τεράστια άλματα. Η εκπρόσωπος του συνδυασμού του ΚΚΕ και βουλευτής Ελπίδα Παντελάκη ζήτησε το Κανάλι 1-90,4 να μη φύγει από την ιδιοκτησία του δήμου, ενώ ο εκπρόσωπος του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καρδαράς υπογράμμισε ότι η δημοτική αρχή πρέπει να προσέξει τον ραδιοσταθμό και να μην αγνοεί τις ανάγκες των εργαζομένων σ’ αυτόν. Ο Αντώνης Καλογερόπουλος, επικεφαλής ανεξάρτητου συνδυασμού, υπογράμμισε ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει ο δήμαρχος εάν θέλει να πουλήσει μέρος του δημοτικού ραδιοσταθμού ή όχι, ενώ ο εκπρόσωπος του συνδυασμού ΑΝΤΑΡΣΥΑ Θανάσης Διαβολάκης υποστήριξε πως πίσω από τα προβλήματα που δημιουργεί η οικονομική κρίση στο Κανάλι 1-90,4 ίσως κρύβονται μύχιοι φόβοι για ξεπούλημά του.

Ο πρόεδρος της ΔΗΡΑΠ Κυριάκος Μανωλάκος κλείνοντας τη συζήτηση υπογράμμισε ότι το έργο που συντελείται στο Κανάλι 1-90,4 τόσο ραδιοφωνικά όσο και τηλεοπτικά, μέσω του web tv, είναι τεράστιο κι αυτό αναγνωρίζεται απ’ όλους, αφού διαδικτυακά το παρακολουθούν συμπατριώτες μας απ’ όλα τα σημεία του πλανήτη.

Ακόμα τόνισε ότι οι εκπρόσωποι των δημοτικών παρατάξεων πριν φέρουν το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο θα έπρεπε να ζητήσουν ενημέρωση από τον ίδιο, δεδομένου ότι η πόρτα του είναι πάντα ανοιχτή για όλους και αν δεν έπαιρναν επαρκείς απαντήσεις, τότε να έκαναν τις καταγγελίες τους δημόσια.

Ανακοίνωσε επίσης ότι οι εκπρόσωποι της ελληνικής ομογένειας στη Νέα Υόρκη έχουν καλέσει τον Ιούνιο τον δήμαρχο Πειραιά στις ΗΠΑ, προκειμένου να τον τιμήσουν επειδή το Κανάλι 1-90,4 τους μεταφέρει καθημερινά εικόνες από τη μητέρα – πατρίδα αλλά και τους κρατά σε συνεχή «ζωντανή» επαφή με τον Ολυμπιακό.

// «Πήγα να παρκάρω στον χώρο απέναντι από τον ΝΑΣ στο Μικρολίμανο και μου έκοψε απόδειξη εταιρεία πάρκινγκ, τη στιγμή που με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, το 2005, ο χώρος αυτός, που ανήκει στον δήμο, έχει παραχωρηθεί στον Εθνικό Πειραιώς για τις ανάγκες του», κατήγγειλε σε κάποια στιγμή της συνεδρίασης ο εκπρόσωπος του συνδυασμού του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Καρδαράς. Απαντώντας ο αντιδήμαρχος Τάσος Κάρλες είπε ότι στον δήμο ανήκει μόνο το 1/3 του χώρου αυτού, ο οποίος όντως είναι άδειος και δεν χρησιμοποιείται από κανέναν, αλλά ο υπόλοιπος χώρος ανήκει στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, που τον έχει νοικιάσει σε παρκοεταιρεία.

// Μονόδρομος για τη δημοτική αρχή είναι να γίνουν τα Ποσειδώνια του 2014 στο λιμάνι του Πειραιά, τόνισε στο δημοτικό συμβούλιο ο Β. Μιχαλολιάκος. Ο δήμος θα διεκδικήσει το λιμάνι και θα το πάρει και τα Ποσειδώνια θα επιστρέψουν στη φυσική τους θέση.


Σχολιάστε εδώ