«Ράβουν κοστούμια» στον ΣΥΡΙΖΑ

Έτσι, τα επιτελεία του κόμματος εργάζονται πυρετωδώς για την επικαιροποίηση του προγράμματος του κόμματος που χρονολογείται από το 2007, προκειμένου αυτό να αντιστοιχεί στη σημερινή συγκυρία αλλά και στη νέα θέση που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό.

Ο στόχος παραμένει ο ίδιος για καθαρή νίκη και κυβέρνηση με πυρήνα τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν πλέον ότι «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω», αφού η δυναμική του κόμματος είναι σαρωτική, όπως δείχνουν οι μαζικότατες συγκεντρώσεις που γίνονται σε όλη την Ελλάδα αλλά και η λυσσαλέα επίθεση που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο από το εσωτερικό, αλλά και από το εξωτερικό.

Τις επιθέσεις αυτές τις περιμέναμε, λένε τα στελέχη του κόμματος, αφού με την επέλαση του ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει ένα ολόκληρο πολιτικό σύστημα και είναι πολλοί αυτοί που χάνουν προνόμια και «χρυσοφόρα» πρόσβαση στα κέντρα λήψης των αποφάσεων.

Χαρακτηριστική είναι η επίθεση που δέχτηκε ο Αλ. Τσίπρας από τα εγχώρια Μέσα Ενημέρωσης για το γεγονός ότι στο Παρίσι είπε πως ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας Ολάντ πρέπει να τηρήσει αυτά που υποσχέθηκε, για να μη γίνει «Ολανδρέου», από τον Παπανδρέου που έλεγε προεκλογικά ότι λεφτά υπάρχουν και μετεκλογικά έκανε τη χώρα ολοκαύτωμα παραδίνοντάς τη στους ξένους δανειστές.

Με τη συγκεκριμένη φράση (Ολανδρέου), που εδώ θεωρήθηκε προσβλητική για έναν σύμμαχο της Ελλάδας, δεν ασχολήθηκε κανένα Μέσο Ενημέρωσης στην Ευρώπη παρά μόνο τα εγχώρια Μέσα της διαπλοκής, για να συκοφαντήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ, λένε τα στελέχη του.

Αντίθετα, τονίζουν, όλα τα ευρωπαϊκά Μέσα Ενημέρωσης ασχολήθηκαν με την παρουσία του Αλ. Τσίπρα σε Παρίσι και Βερολίνο θέλοντας να μάθουν τι λέει και τι προτείνει αυτός «ο ατίθασος νεανίας» και το κόμμα του, που έχουν γίνει το επίκεντρο στην Ευρώπη σχετικά με τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα.

Η επιτυχία, τονίζουν, και η απήχηση του ταξιδιού στην Ευρώπη, που μονοπώλησε την ειδησεογραφία των ΜΜΕ, φάνηκαν και από το ότι ο νέος Πρόεδρος της Γαλλίας κάλεσε εσπευσμένα για συνάντηση στο Παρίσι τον Ευ. Βενιζέλο, προκειμένου να δείξει ότι υπάρχουν και άλλοι –εκτός του επικίνδυνου Τσίπρα– ηγέτες που μπορούν να διαχειριστούν το ελληνικό πρόβλημα.

Με αφορμή αυτήν την αντιμετώπιση του Αλ. Τσίπρα από τα ντόπια κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασε στην αντεπίθεση καταγγέλλοντας τους καναλάρχες για κατευθυνόμενη ενημέρωση και προειδοποιώντας τους ότι μετά τις εκλογές θα εξεταστεί επιτέλους το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και θα ζητηθεί από όσους κάνουν χρήση των συχνοτήτων, που είναι δημόσιο αγαθό, να καταβάλουν το τίμημα, που ανέρχεται σε μισό δισ. ευρώ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ επεξεργάζονται την προεκλογική τους τακτική λαμβάνοντας υπόψη τους ότι στην πορεία προς τις κάλπες το κλίμα θα πολωθεί ανάμεσα στον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ στη μάχη για την πρωτιά.

Θεωρούν ότι η παρωχημένη και με όρους του 1950 επίθεση του Αντ. Σαμαρά κατά της Αριστεράς είναι απωθητική, ειδικά στους νέους ψηφοφόρους, ενώ συσπειρώνει στον ΣΥΡΙΖΑ ψηφοφόρους του ευρύτερου προοδευτικού χώρου που απεχθάνονται την παλαιοδεξιά φρασεολογία του προέδρου και των στελεχών της ΝΔ.

Η επίθεση αυτής της ποιότητας εναντίον μας από τη ΝΔ και η λυσσαλέα επίθεση από τα κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης δεν κάνουν τίποτε άλλο παρά να μας ενισχύουν, εκτιμούν στελέχη του κόμματος, αφού δείχνουν στον κόσμο ότι το κυρίαρχο σύστημα τρέμει στην προοπτική να αναλάβει κυρίαρχο ρόλο ο ΣΥΡΙΖΑ στο πολιτικό σκηνικό της επόμενης μέρας.

Έχουν αποφασίσει να κινούνται προσεκτικά απέναντι στο ΚΚΕ και τη ΔΗΜΑΡ του Φ. Κουβέλη και να μην απαντούν επιθετικά στις έντονες επικρίσεις που δέχονται από αυτά τα δύο κόμματα. Έχουν το μάτι στραμμένο στην επομένη των εκλογών, όταν θα τα καλέσουν να πάρουν μέρος στην προσπάθεια για τη συγκρότηση κυβέρνησης με κορμό τις δυνάμεις της Αριστεράς.

Η κυβέρνηση της Αριστεράς είναι η πρώτη επιλογή των ψηφοφόρων στην ερώτηση των δημοσκόπων για τις μετεκλογικές εξελίξεις και στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι αυτήν τη λαϊκή απαίτηση πρέπει να την αναγνωρίσουν και τα άλλα κόμματα της Αριστεράς.

Όταν, αναφέρουν, ο Σαμαράς μπροστά στον πανικό του παίρνει στη ΝΔ ακόμα και την Ντ. Μπακογιάννη, δεν είναι δυνατόν η Αριστερά να παραμένει διασπασμένη.

Οι επικείμενες εκλογές, ξεκαθαρίζουν, αντικειμενικά έχουν προσλάβει χαρακτήρα δεύτερου γύρου, κάτι που επιβάλλει αναπροσαρμογές στην εκλογική τακτική όλων των κομμάτων, όπως φάνηκε και από τη συμπόρευση του Αντ. Σαμαρά με την Ντ. Μπακογιάννη.

Αντίθετα, λένε, στην Αριστερά τα πράγματα μένουν όπως ήταν πριν, με τον Φ. Κουβέλη όχι μόνο να επιμένει στις ίσες αποστάσεις ανάμεσα στη Δεξιά και την Αριστερά, αλλά και με τη θέση του για την ανάγκη ύπαρξης «τρίτου πόλου» να φαίνεται να κλείνει το μάτι προς το ΠΑΣΟΚ του Ευ. Βενιζέλου. Επίσης, αναφέρουν, η μονόπλευρη πολεμική της Αλ. Παπαρήγα προς τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ανεξήγητη, πολύ περισσότερο που, όπως δείχνουν και οι δημοσκοπήσεις, οδηγεί σε φυγή από το ΚΚΕ ακόμα και παραδοσιακών του ψηφοφόρων.

Στο μεταξύ, όπως αναμενόταν, κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο δήλωση σύμφωνα με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε ενιαίο κόμμα, προκειμένου να πάρει το μπόνους των πενήντα εδρών που δίνει ο εκλογικός νόμος στο πρώτο κόμμα. Η δήλωση έγινε γιατί, όπως προβλέπει ο εκλογικός νόμος Παυλόπουλου, το μπόνους των πενήντα εδρών δίνεται στο πρώτο κόμμα και όχι σε συνασπισμό κομμάτων που θα αναδειχτεί πρώτος από τις κάλπες.


Σχολιάστε εδώ