Προαναγγελία σύγκρουσης

Το καθεστώς λειτουργίας των Μέσων Ενημέρωσης θέτει εμμέσως από το Twitter ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω του στενού συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα, Νίκου Παππά. Συγκεκριμένα, την περασμένη Τετάρτη απάντησε στις αλλεπάλληλες, στα όρια της γραφικότητας, πιέσεις από το Mega και το «Έθνος» τα εξής: «Εάν η διαπλοκή του Έθνους νομίζει ότι θα κάνουμε γαργάρα το θέμα των τηλεοπτικών αδειών και της δεοντολογίας κάνει MEGAλο λάθος. Proxy war…».

Ήταν ένα μήνυμα ακόμη από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ προς την οικογένεια Μπόμπολα για τον ρόλο των ΜΜΕ που διαθέτει, πλην όμως το έργο έχει ανέβει ξανά.

Ο Κώστας Καραμανλής με τον βασικό μέτοχο συγκρούστηκε ανοιχτά με την οικογένεια Μπόμπολα και έχασε τη μάχη με τους «νταβατζήδες», ενώ ο Γ. Παπανδρέου από τη φράση «δεν χρωστάω σε κανέναν» κατέληξε σε μυστικές συναντήσεις με τον Σταύρο Ψυχάρη και τον Γιώργο Μπόμπολα, παρουσία του εκάστοτε υπουργού ΜΜΕ, είτε του Τ. Χυτήρη είτε του Ηλ. Μόσιαλου. Στην πραγματικότητα, ο ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα κάνει σε σχέση με τα ΜΜΕ διαπιστώσεις για τα δάνεια ή τις άδειες χωρίς να έχει παρουσιάσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Η απλοϊκή ερμηνεία που δόθηκε στη φράση του Ν. Παππά είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει τα ΜΜΕ αν έρθει στην εξουσία, ενώ αυτό που βάζει είναι το θέμα τού πώς χρησιμοποιείται η τηλεοπτική άδεια και ποιο είναι το όφελος του κράτους από τη χρήση της συχνότητας, που αποτελεί περιουσία του ελληνικού λαού.


Σχολιάστε εδώ