Ποιος έχει τα χρήματα του Tσοχατζόπουλου;

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τα αντίγραφα του ημερολογίου του Άκη φωτοτυπούνται στο γραφείο του πρώην υπουργού και αποστέλλονται κατόπιν στους δικηγόρους.

Την Παρασκευή το μεσημέρι διεκόπη η παραγωγή τους γιατί τελείωσε το μελάνι!

Παρά το γεγονός πως έχει εντοπισθεί η διακίνηση περισσότερων από 47 εκατομμυρίων ευρώ σε εταιρείες που ο Άκης υποστήριζε πως δεν γνώριζε, αλλά τα έγγραφα που βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τον διαψεύδουν, εντούτοις τα έτη 2010-2011-2012 ζητάει συναντήσεις με ισχυρό επιχειρηματία προκειμένου να τον «διευκολύνει ταμειακά».

Στο ίδιο χρονικό διάστημα ζητάει και από φίλους του, πρώην συντρόφους του, ακόμα και από δικηγόρους-στελέχη του ΠΑΣΟΚ χρήματα. Κι όλα αυτά συμβαίνουν παράλληλα με τις απεγνωσμένες προσπάθειές του να πάρει πίσω τις 900.000 ευρώ από τον πρώην στενό του συνεργάτη.

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών βρίσκονται ακόμη δύο off shore εταιρείες από τις οποίες διακινήθηκαν μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν ταυτοποιηθεί οι ιδιοκτήτες τους. Έτσι, οι δικαστικές αρχές θα προχωρήσουν τη διαδικασία παραπομπής του Άκη και των συνεργατών του στο δικαστήριο και, όταν σταλούν τα στοιχεία για τις συγκεκριμένες εταιρείες, θα ασκηθεί συμπληρωματική δίωξη.

Τα αμερικανικά συμφέροντα λέει ότι τον κυνήγησαν…

Στις φιλοαμερικανικές σχέσεις του Γιώργου Παπανδρέου επιχειρεί να αποδώσει τη δίωξή του ο Άκης Τσοχατζόπουλος, με στόχο να πάρει πολιτικό χαρακτήρα χωρίς, ωστόσο, να μιλάει για την ταμπακέρα, που είναι η εισροή των εκατομμυρίων ευρώ σε λογαριασμούς δικών του συμφερόντων.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας, σε ιδιαίτερες συζητήσεις του ο Άκης αποδίδει τη δίωξή του στο γεγονός ότι προμηθεύτηκε εξοπλιστικό υλικό από τη Ρωσία σε βάρος εταιρείας αμερικανικών συμφερόντων, με την οποία είχε σύνδεση ο Τζορτζ Σόρος.

Ο Άκης φέρεται να υποστηρίζει ότι ο Γιώργος Παπανδρέου, εκτός από την εχθρότητα που έτρεφε στο πρόσωπό του λόγω των στενών σχέσεών του με τον Ανδρέα Παπανδρέου και το περιβάλλον του, έδειχνε ενδιαφέρον για την προμήθεια εξοπλιστικών προγραμμάτων από εταιρείες αμερικανικών συμφερόντων. Για την ενίσχυση των ισχυρισμών του επικαλείται την απουσία του ΓΑΠ από τη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ που αποφάσισε την προμήθεια των ΤΟΡ ΜΙ.

Ο πρώην υπουργός θεωρεί διώκτες του όλους τους στενούς συνεργάτες του Γιώργου Παπανδρέου.

Αλλά και για την αγορά των υποβρυχίων από τη Γερμανία έχει έναν πολιτικό ισχυρισμό. Συνδέει την αγορά τους με πιέσεις γερμανών αξιωματούχων (κυβέρνηση Σημίτη), και μάλιστα σε επίπεδο πρώην καγκελάριου, για να κλειστεί η συμφωνία, ώστε να βοηθηθεί ο ίδιος στις εκλογές που είχε εκείνη την εποχή στην περιοχή του, με ανταπόδοση να υποστηριχτεί η χώρα μας ώστε να μπει στην ΟΝΕ.

***

Φωτοτυπία 1

Στις σημειώσεις ο Άκης γράφει σε κάποιον, που προφανώς δεν είναι ο Γιάννης Σμπώκος, γιατί δεν πρέπει να έχει δοσοληψίες με τον Γ.Π. που γράφει ο Άκης.
Λέει λοιπόν ο Άκης.

1. Ζητώ να συζητήσουμε άμεσα τις απαιτήσεις που έχω από την Παρασκευή για τα ζητούμενα που έθεσες σε μένα στην προηγούμενη συζήτησή μας.

2. Ζητώ τηλεφωνικά να συζητήσουμε άμεσα τις εκκρεμότητες που έχεις απέναντί μας στον Γ.Π. Ποιον άραγε εννοεί ο Άκης;
Αν είναι ο Σμπώκος, τι δοσοληψίες μπορεί να έχει με τον Γ.Π.; Εάν δεν είναι ο Σμπώκος, ποιος άλλος μπορεί να είναι;

Φωτοτυπία 2

Ανάμεσα στα πολλά που γράφει ο Άκης στο ημερολόγιό του, ξεχωριστό ενδιαφέρον έχει ο τρόπος που σκεπτόταν να κάνει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη. Αυτό δείχνει, πέρα από τη νοοτροπία και τον κυβερνητισμό που έχουν τα στελέχη και οι υπουργάδες, την αγωνία και τα προσωπικά αδιέξοδα στα οποία έχει περιπέσει, γιατί είναι ίσως ο μοναδικός που γνωρίζει τι πραγματικά έχει συμβεί. Λέει λοιπόν ο Άκης στην ιδιαιτέρα του:
– Μαρία, τηλέφωνο, μαμά, Μαργαρίτα.

1. Σε Μιλτιάδη εντολή προς υπουργό όπως υπόθεση με τον Βερελή.

2. Μπορεί να πάει αρχείο τώρα!
Τα συμπεράσματα, δικά σας.
Λέει παρακάτω ο Άκης για τον περίφημο Bosko.
– Ένσημα!
Από κάποιον που ξέρει να ελέγχει το παιχνίδι.

Φωτοτυπία 3

Σε ένα άλλο σημείο του ημερολογίου ο Άκης αναφέρει:
– Ο Μιλτιάδης δηλώνει την αδυναμία του να παρέμβει για το θέμα του Αντρίκου (CDS) στην Εισαγγελία Αθηνών μέσω του Πεπόνη, που του απαντά: “Μην πιέζετε. Θα δω πότε και πώς θα το αντιμετωπίσουμε”.
Γράφει κάποια άλλα θέματα παρακάτω ο Άκης στο ημερολόγιό του, που είναι λίγο δυσανάγνωστα και εμείς δεν μπορούμε να βγάλουμε λογικά συμπεράσματα, αλλά συνεχίζει και λέει:
– Ο Π. δεν έχει την πρόθεση να συγκρουστεί μαζί του, παρόλο που θα μείνει υπουργός, διότι όσο υπάρχει Λουκάς Παπαδήμος (φίλος του) δηλώνει ότι δεν θα κατέβει στις επόμενες εκλογές, γι’ αυτό δεν έχει δεσμεύσεις σε κανέναν! Ούτε στον Παπαδήμο που τελειώνει ούτε σε κανέναν άλλο. Δεν είναι στην αρμοδιότητά του να εγκρίνει αν θα πάμε με τον νέο νόμο ή όχι. Έχει πάρει γι’ αυτό το σχέδιο τον Καστανίδη και ουδόλως πρόλαβε να το διορθώσει.
Από κάτω γράφει:
– Αλλαγή κλίματος για μας, μετά την αποχώρηση της παλιάς ηγεσίας ΓΑΠ.


Σχολιάστε εδώ