Πήραν και τα… κομπιούτερ από τα γραφεία που παραχώρησαν στον ΣΥΡΙΖΑ

Στο γραφείο 232 δίχωρο και με προθαλάμους στεγάζονταν στην προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ και οι υπηρεσίες τους.

Τώρα, που αναγκάστηκαν να το εγκαταλείψουν, δεν άφησαν ούτε τα καλάθια απορριμμάτων στη θέση τους, θυμίζοντας μέρες του ΄81, όταν η ΝΔ παραδίδοντας την εξουσία έκαιγε τα χαρτιά! Στον ΣΥΡΙΖΑ, σηκώνουν τα χέρια ψηλά. Τι να τον κάνουν τον διπλασιασμό των τετραγωνικών μέτρων των γραφείων τους από τα 100 στα 200, χωρίς υπολογιστές και τηλεοράσεις στον καινούργιο χώρο;

Αδυναμία προσαρμογής

Η αδυναμία προσαρμογής του ΠΑΣΟΚ στα νέα δεδομένα της δραματικής συρρίκνωσης των ποσοστών του δυσκολεύει τα πράγματα και δεν δικαιολογεί επίδειξη καθεστωτικής αντίληψης. Η αντίδραση, πέρα από τα αναμενόμενα, προκαλεί τη δυσαρέσκεια του νέου προέδρου της Βουλής και φέρνει σε αμηχανία τον γενικό γραμματέα Θ. Παπαϊωάννου. Το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι όλος ο εξοπλισμός των γραφείων είναι χρεωμένος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του, καθώς το κόμμα υπάρχει στη Βουλή, έχει γραμματέα και προεδρείο.

Δεν είναι όμως το ΠΑΣΟΚ των ένδοξων εποχών του 2009, είναι το τρίτο κατά σειρά κόμμα και οι βουλευτές που εξέλεξε μετριούνται στα δάχτυλα. Και το γεγονός ότι έχει χρεωμένο τον εξοπλισμό, συνιστά έναν λόγο παραπάνω για να παραδοθεί το επιπλέον υλικό και να μην ψάχνουν τα ενισχυμένα από τις εκλογές ή καινούργια κοινοβουλευτικά κόμματα στις αποθήκες για υπολογιστές και έπιπλα.

Παρά το γεγονός ότι το ΠΑΣΟΚ υποχρεώθηκε να παραχωρήσει ένα από τα πολλά γραφεία που χρησιμοποιεί στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον οποίο… χωροταξικά γειτονεύει, εξακολουθεί να διατηρεί στη Βουλή τον… άπειρο χώρο. Τα πλησιέστερα προς τα δικά του γραφεία καλοβλέπει και το ΚΚΕ, που την προηγούμενη περίοδο γειτόνευε με τον ΛΑΟΣ και τώρα θέλει να αποφύγει τυχόν εκπλήξεις περίεργων γειτόνων. Από τα τρία γραφεία που στεγαζόταν ο ΛΑΟΣ στον δεύτερο όροφο της Βουλής δίπλα στο ΚΚΕ, άδειασε και παρέδωσε τα δύο. Κρατά προσωρινά το γραφείο του ο Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος σκοπεύει, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα των εκλογών και αν το κόμμα του αποτύχει για δεύτερη φορά να πιάσει το πλαφόν εισόδου στη Βουλή, να ζητήσει γραφείο ως κόμμα Ευρωβουλής, το οποίο θεωρεί ότι δικαιούται! Στα γραφεία του ΛΑΟΣ είναι πιθανόν να μετακομίσουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, τους οποίους βιάζεται να ξεφορτωθεί η ΝΔ.

Ειδικά στην περίπτωση που η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα, θα διατηρήσει όλους τους χώρους που της έχουν παραχωρηθεί, τους οποίους θεωρεί περιορισμένους για να φιλοξενούν και την Κοινοβουλευτική Ομάδα του Πάνου Καμμένου! Στον πρώτο όροφο του μεγάρου της Βουλής, όπου στεγάζεται προσωρινά η Χρυσή Αυγή στα κενά γραφεία του Θόδωρου Πάγκαλου και του Ντίνου Βρεττού, επικρατεί παραδόξως ησυχία.

To… χωροταξικό
των κομμάτων

Ο νέος πρόεδρος της Βουλής, Βύρων Πολύδωρας, δεν σκοπεύει να παρέμβει δραστικά στη λύση του χωροταξικού των κομμάτων την προεκλογική περίοδο, ακόμα και αν βλέπει τους εκπροσώπους τους να συγκρούονται μεταξύ τους.

Εξετάζονται όμως διάφορες λύσεις, ανάλογα με τα αποτελέσματα των εκλογών, και ήδη διαφαίνεται ότι η μεγαλύτερη καραμπόλα θα προκληθεί στο ισόγειο της Βουλής και μάλιστα σε… επίπεδο αρχηγών κομμάτων. Οι προβληματισμοί είναι συγκεκριμένοι, καθώς βασίζονται πάνω στα εξής… ρεαλιστικά σενάρια που διαμορφώνονται, ιδιαίτερα στην περίπτωση που επιλεγεί τρίτο πρόσωπο για τη θέση του πρωθυπουργού. Δηλαδή:

=να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας. Σ’ αυτήν την περίπτωση θα στεγαστεί στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή και ο Αντώνης Σαμαράς θα διατηρήσει το γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

= να είναι πρώτο κόμμα ο ΣΥΡΙΖΑ με άλλον πρωθυπουργό, οπότε πρέπει να βρεθεί ευάερο και ευήλιο γραφείο για τον αρχηγό του πρώτου κόμματος στο ισόγειο της Βουλής.

= να είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ και πρωθυπουργός ο Αντώνης Σαμαράς. Τότε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα εγκατασταθεί στο γραφείο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης που τώρα χρησιμοποιεί ο Αντώνης Σαμαράς.

= να είναι πρώτο κόμμα η ΝΔ και άλλος πρωθυπουργός. Τι θα γίνει αν ο Αντ. Σαμαράς δεν θελήσει να αποχωριστεί το γραφείο του δίπλα στο γραφείο Τύπου της Βουλής και αναγκαστεί να… ξεσπιτωθεί ο Αλ. Τσίπρας;


Σχολιάστε εδώ