Νέες πιέσεις προς την ΕΡΤ για το Champions League

Ο πρώην βουλευτής υποστηρίζει πως η διοίκηση της ΕΡΤ προχώρησε στην εκταμίευση των 31,2 εκατ. ευρώ για τα δικαιώματα του Champions League 3 ημέρες πριν από τις εκλογές της 6ης Μαΐου. Ακόμη, επισημαίνει πως προχώρησε σε κατακύρωση διαγωνισμού ύψους 4,4 εκατ. ευρώ εννέα ημέρες πριν από τις εκλογές, αναφέροντας πως το θέμα του δορυφορικού προγράμματος της ΕΡΤ διερευνάται από τον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη αυτεπάγγελτα αλλά και έπειτα από μηνυτήρια αναφορά του Σ. Κεδίκογλου.

Προσθέτει δε πως «η εταιρεία ΚΒΙ, στην οποία ανατέθηκε το έργο, έχει κοινή ιδιοκτησία με τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA, πράγμα που την κατατάσσει στους ανταγωνιστές της ΕΡΤ». Το τρίτο σημείο της επιστολής Κεδίκογλου είναι η εκκένωση του κτιρίου της ΕΡΤ στη Ρηγίλλης και η μεταφορά υπηρεσιών και προσωπικού σε άλλους κτιριακούς χώρους της ΕΡΤ, με δεδηλωμένο σκοπό τη «δωρεά» του κτιρίου αυτού, «πράξη σαφώς παράνομη».

Η πραγματικότητα, όμως, φαίνεται να είναι διαφορετική. Η ΕΡΤ αποφάσισε να υλοποιήσει τη σύμβαση με την TEAM για το Champions League, αλλά όχι και να εκταμιεύσει το σύνολο του ποσού των 31,2 εκατ. ευρώ. Αντιθέτως, αποφασίστηκε η έναρξη καταβολής δόσεων, ποσού μικρότερου των 2 εκατ. ευρώ, μέχρι το τέλος του 2012, σύμφωνα με τους όρους της σύμβασης.

Στο σκέλος της δορυφορικής σύμβασης, πηγές στην ΕΡΤ αναφέρουν πως η διοίκησή της δεν έχει καμία ενημέρωση ή ένδειξη πως η υπόθεση αυτή απασχολεί τον Οικονομικό Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, διότι δεν έχει διαταχθεί καμία προκαταρκτική εξέταση. Ακόμη, ούτε η ΕΡΤ έχει κληθεί να παράσχει διευκρινίσεις, όπως προβλέπεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Η ΕΡΤ κατακύρωσε τον ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό μεταφοράς του σήματος που προκηρύχθηκε στις 16/7/2011 και έχει σταλεί στο Ελεγκτικό Συνέδριο για έλεγχο.

Η σχετική σύμβαση δεν έχει ακόμη υπογραφεί ούτε έχει γίνει καμία εκταμίευση ποσού μέχρι την έγκριση ή την απόρριψη από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η μεταφορά των ελάχιστων εργαζομένων της «Ραδιοτηλεόρασης» από το κτίριο της Ρηγίλλης στη Μεσογείων δεν είναι «στρατηγικού χαρακτήρα», αναφέρουν οι πηγές, ούτε είναι «δεδηλωμένος σκοπός» η «δωρεά» του κτιρίου.

Στη Ρηγίλλης είναι γνωστό πως παραμένουν στούντιο και επιχειρησιακές μονάδες τεχνικών και εξωτερικών συνεργείων.


Σχολιάστε εδώ