Μόνο τυφλές απεργίες… και φωνή βοώντος…

Απειλείται η βιωσιμότητα του ΕΔΟΕΑΠ, με άμεσο κίνδυνο να βουλιάξει αν υλοποιηθεί σχέδιο του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τονίζει η συνδικαλιστική παράταξη της ΕΣΗΕΑ Δημοσιογράφοι για τη Δημοσιογραφία και προσθέτει:

«Σύμφωνα με το από 14/5/2012 έγγραφο του Ασφαλιστικού μας Οργανισμού και στην παράγραφο 2, υπό τον τίτλο: ”Συνένωση δυνάμεων ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και ΕΔΟΕΑΠ”, αναφέρονται επί λέξει τα εξής:

”Σε πρώτη φάση εξυπηρέτηση των 20.000 ασφαλισμένων – συνταξιούχων μας στα ιατρεία του ΕΔΟΕΑΠ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ώστε ο ΕΔΟΕΑΠ να γίνει, σε δεύτερη φάση, ο Ενιαίος Οργανισμός Υγείας και εργαζομένων στον Τύπο, εναλλακτικά εκτός ΕΟΠΥΥ. Σε τρίτη φάση, ενοποίηση των Κλάδων Επικούρησης και Πρόνοιας”.

Αυτό σημαίνει καταστροφή για τον ΕΔΟΕΑΠ! Διότι φορτώνεται ο Οργανισμός με άλλους 20.000 ετεροεπαγγελματίες, δηλαδή τεχνικούς, φωτογράφους, εφημεριδοπώλες κ.λπ., που δεν έχουν καταβάλει ποτέ και καμία εισφορά στον ΕΔΟΕΑΠ! Πώς, λοιπόν, θα ασφαλιστούν, όπως εισηγείται το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ; Το μόνο που θα καταφέρει είναι να βουλιάξουν τον ΕΔΟΕΑΠ και να μείνουμε εμείς οι μέτοχοι χωρίς ιατρική και νοσοκομειακή περίθαλψη, αφενός, και χωρίς επικουρική σύνταξη οι συνταξιούχοι μας, αφετέρου, που έχουν δώσει το αίμα τους για τον ΕΔΟΕΑΠ! Μπροστά σ’ αυτήν την κατάσταση, η αριστερή πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ τηρεί εκκωφαντική σιγή, καίτοι η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων ζήτησε προ ημερών να συζητηθεί το θέμα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω… Μόνο τυφλές απεργίες…».

• Διαψεύδει η πρόεδρος του ΕΔΟΕΑΠ Ελένη Σπανοπούλου, με επιστολή της στην ηλεκτρονική έκδοση της στήλης, πως ο Οργανισμός διαγράφει ασφαλισμένους. «Δεν διαγράφεται κανείς, δεν χάνει ασφαλιστικά δικαιώματα κανείς, δεν κόβεται κανένα φάρμακο», δηλώνει η Ε. Σπανοπούλου. Η απάντησή της έχει αναρτηθεί στο www.typologies.gr.


Σχολιάστε εδώ