Μπέρδεμα με τους σταυρούς

Γράφαμε τότε ότι θα πρέπει να έχουν όλοι (και ειδικά οι δικαστικοί αντιπρόσωποι) τα μάτια τους δεκατέσσερα, για να μη φαλκιδεύεται η λαϊκή ετυμηγορία από κάποιους επιτήδειους που έχουν κάνει επάγγελμα τα… εκλογομαγειρέματα, με την προσθήκη σταυρού ή ακυρώνοντας σταυρούς του αντιπάλου.

Φαίνεται όμως πως αυτά που είχαμε γράψει δεν έγιναν αντιληπτά, γιατί, όπως αποκαλύπτεται από την επανακαταμέτρηση των σταυρών που έκαναν κάποιοι υποψήφιοι, ορισμένοι δικαστικοί αντιπρόσωποι δεν γνωρίζουν… πρόσθεση, ενώ κάποιοι άλλοι είτε δεν… βλέπουν σταυρούς είτε οι σταυροί… συμπληρώνονται εκ των υστέρων!

Κι αν όλα αυτά δεν είχαν σημασία στις προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, γιατί όποιος κέρδιζε την ένσταση έπαιρνε την έδρα, στις εκλογές της 6ης Μαΐου έχουν και παραέχουν, αφού με βάση τη σειρά εκλογής θα καταρτιστούν οι λίστες που πρέπει να κατατεθούν μέχρι αύριο! Δηλαδή αν κάποιος εξελέγη πρώτος, θα είναι πρώτος στη λίστα της 17ης Ιουνίου. Όποιος ήρθε δεύτερος θα μπει δεύτερος και ούτω καθεξής.

Πολλοί υποψήφιοι όμως φωνάζουν ότι έγιναν λάθη, εσκεμμένα ή μη, στις καταμετρήσεις και ετοιμάζονται αύριο να καταθέσουν ένσταση. Η ένσταση όμως θα εκδικαστεί έπειτα από έξι μήνες, οπότε… θα τρέχουν στα Εκλογοδικεία.

Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Γρηγόρη Νιώτη, ο οποίος εξελέγη δεύτερος στη Β΄ Πειραιά με το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ, πίσω από τον Δημήτρη Λιντζέρη, ο οποίος ήρθε πρώτος και εξελέγη βουλευτής. Στην επανακαταμέτρηση που έκανε ο Γρ. Νιώτης στο Πρωτοδικείο υποστηρίζει ότι έχει περισσότερους σταυρούς από τον Δημ. Λιντζέρη και πρόκειται να καταθέσει ένσταση.

Όμως στη λίστα των εκλογών του Ιουνίου πρώτος θα είναι ο Λιντζέρης, αφού ήρθε πρώτος στις προηγούμενες εκλογές, και φυσικά η ένσταση του Νιώτη, ακόμα κι αν γίνει δεκτή, δεν θα έχει αντίκρισμα! Να σημειώσουμε ότι 30 υποψήφιοι όλων των κομμάτων στη Β΄ Πειραιά ζήτησαν και έχουν κάνει… επανακαταμέτρηση και όλοι δηλώνουν ότι βρήκαν… χαώδεις διαφορές. Στη Β΄ Πειραιά υπήρξαν κι άλλες… καραμπόλες. Στο ψηφοδέλτιο της Κοινωνικής Συμφωνίας, της Λούκας Κατσέλη, πρώτος βγήκε μεν ο Μιχάλης Νικητάκης, αλλά τη δεύτερη θέση πήρε ο Γ. Βασιλάκος, αντιδήμαρχος του Δήμου Αγ. Βαρβάρας, με 15 ψήφους διαφορά από την τρίτη υποψήφια, που είναι σύζυγος του επικεφαλής της φιλαρμονικής του ίδιου δήμου. Ο Νικητάκης έκανε την καταμέτρηση αυτή για να αποδείξει ότι υπήρξε συνεργασία των συνυποψηφίων του, οι οποίοι πήραν σχεδόν τις ίδιες ψήφους, αν και προέρχονταν από δήμο που δεν ανήκει στη Β΄ Πειραιά.


Σχολιάστε εδώ