ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΑΕΚ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

Aκόμα, όμως, κι αν βρεθούν τα απαιτούμενα ποσά, η αδειοδότηση Παναθηναϊκού και ΑΕΚ μόνο ως δεδομένη δεν πρέπει να θεωρηθεί. Στην ΕΠΟ, άλλωστε, ασκούνται έντονες πιέσεις να εφαρμόσει τους κανονισμούς που ξεκαθαρίζουν ότι οι πληρωμές πρέπει να γίνουν έως τις 31 Μαρτίου!

Το μπλόκο στο δάνειο

Οι παρασκηνιακές πιέσεις άλλων ομάδων επιβεβαιώθηκαν από τον Γιάννη Αλαφούζο. Ο παράγοντας του Παναθηναϊκού παραδέχτηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ ότι «το σύστημα του Ολυμπιακού μάς φρέναρε τη λήψη δανείου από δύο τράπεζες». Στον Παναθηναϊκό, βέβαια, δεν εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο, αν και αντιλαμβάνονται πως τη δεδομένη χρονική περίοδο δύσκολα θα βρουν λύση.

Αν απορριφθεί η έφεση του «τριφυλλιού», τότε αυτόματα θα πάνε οι παράγοντες της ομάδας στην επιλογή του Γιώργου Δώνη για τον πάγκο. Άλλη μία αποκλειστικότητά μας, που στη συνέχεια έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον ελληνικό Τύπο.

Παράλληλα θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα πολλά από τα παιδιά που κατέκτησαν το πρωτάθλημα των νέων. Ανάμεσά τους ο Τριανταφυλλόπουλος και ο Φουρλάνος, αν και ο τελευταίος πήρε χρόνο συμμετοχής και κατά τη διάρκεια της φετινής σεζόν. Όσο για τους ξένους παίκτες, ο υγιής Λέτος θα βγει στο σφυρί, παρά τα σενάρια για παραμονή του στην Παιανία, και, μάλιστα, δίχως ψαλίδι στις αποδοχές του. Σε αυτήν την περίπτωση, άλλωστε, θα υπήρχαν πολλές φωνές διαμαρτυρίας από τους υπόλοιπους παίκτες που εξακολουθούν να έχουν βαριά συμβόλαια.

Τα σενάρια πτώχευσης

Στην ΑΕΚ είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα, καθώς ο Ντέμης Νικολαΐδης επιβεβαίωσε και αυτός τα ρεπορτάζ μας με την ομολογία ότι η αστάθεια στην πολιτική ζωή και η αβεβαιότητα για το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας του δημιουργούν προβλήματα στη σύναψη συμφωνιών με τους επιχειρηματίες τους οποίους προσέγγισε για να στηρίξουν το πλάνο του.

Ακόμα και η προοπτική της πτώχευσης, και άρα του υποβιβασμού στις μικρότερες κατηγορίες, άρχισε να ακούγεται στα Σπάτα. Μπορεί να ‘ναι έσχατη λύση για τους περισσότερους, αλλά, όπως τονίζουν, «ίσως είναι ο μόνος τρόπος για να ξαναγίνει η ΑΕΚ μεγάλη ομάδα χωρίς τα βαρίδια που της φόρτωσαν όσοι τη διοίκησαν τα τελευταία χρόνια».

Η προοπτική της πτώχευσης, πάντως, λειτουργεί και ως μια μορφή πίεσης στον Ντέμη Νικολαΐδη. Εάν διαλυθεί η εταιρεία, τα χρέη της θα ακολουθήσουν τους παράγοντες που δέσμευαν την ΠΑΕ με την υπογραφή τους, άρα και τον Ντέμη, ο οποίος, όπως έχει αποκαλύψει δημόσια, το 2004 έβαλε υποθήκη την προσωπική περιουσία του για να εξασφαλίσει την υπαγωγή της Ένωσης στο άρθρο 44. Φυσιολογικά, λοιπόν, περιμένουν στην ΑΕΚ ότι ο Νικολαΐδης θα κινήσει γη και ουρανό για να βρει τις λύσεις στα προβλήματα της ΠΑΕ και να επιτύχει την επιβίωσή της με απώτερο στόχο την εξυγίανσή της.


Σχολιάστε εδώ