Κυβέρνηση διαφορετική απʼτις άλλες

Σαν να είναι μια κυβέρνηση πολιτών που προέκυψε από εκλογές λειτουργεί η υπηρεσιακή του κ. Πικραμμένου. Το Υπουργικό Συμβούλιο συνεδριάζει κανονικά για τα θέματα της καυτής επικαιρότητας, τα οικονομικά, που, όπως ακούμε από σοβαρά κόμματα, έχουν πάει πιο κάτω από τον πάτο και φτάνουν δεν φτάνουν τα διαθέσιμα χρήματα μέχρι τέλους Ιουνίου…

Αλλά εξετάζει και μέτρα για την πάταξη της φοροδιαφυγής και ενίσχυση των ελέγχων. Επίσης συνεχείς είναι οι συσκέψεις στο Μαξίμου με υπουργούς για την ανεύρεση λύσης σε προβλήματα που παρουσιάζονται, όπως με τις φαρμακοβιομηχανίες.

Ο πρωθυπουργός κ. Πικραμμένος έχει δώσει μια εντελώς διαφορετική εικόνα απ’ αυτήν που έχουμε ζήσει ως τώρα. Αυστηρή η εντολή του προς όλους τους υπουργούς. Με το αεροπλάνο της γραμμής θα ταξιδεύουν όλοι. Τέρμα η χρησιμοποίηση του πρωθυπουργικού τζετ. Τέλος και οι πολυπληθείς κουστωδίες. Στο ελάχιστο οι συνοδοί και οι αστυνομικοί.

Στις Βρυξέλλες πήγε για τη Σύνοδο Κορυφής και η σύζυγός του πλήρωσε η ίδια το εισιτήριό της. Τον συνόδευαν ο διευθυντής του γραφείου του, κ. Σκέντζος, ο διευθυντής του διπλωματικού γραφείου κ. Παρασκευόπουλος, ο υπουργός Οικονομικών κ. Ζαντάς, οι στενοί συνεργάτες του και από πλευράς αστυνομικών 3-4 μόνο. Έχει επίσης δώσει εντολή να χρησιμοποιούν στο ελάχιστο δυνατό τις υπουργικές λιμουζίνες, καθώς και να αποφεύγουν τη συμμετοχή τους σε δεξιώσεις.

Ακόμη ο κ. Πικραμμένος έχει συστήσει σ’ όλους τους υπουργούς να μην κάνουν δηλώσεις και να μη βγαίνουν στα κανάλια και τα ραδιόφωνα. Κι όταν υπάρχει αξεπέραστη ανάγκη να προβεί υπουργός σε κάποια δήλωση, προηγουμένως θα πρέπει να έχει συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό ή τον υπουργό Επικρατείας.

Απλά πράγματα, που δείχνουν σεβασμό προς τον λαό και το δημόσιο χρήμα. Τα αυτονόητα δηλαδή. Αυτά όμως προϋποθέτουν απλό μυαλό. Κι αυτό είναι το μόνιμο έλλειμμα των κυβερνώντων… Με πολύ ελάχιστες τις εξαιρέσεις.


Σχολιάστε εδώ