Η ώρα σου, Αντώνη Σαμαρά

Να κάνεις πράξη αυτά που λες. Που υπόσχεσαι. Να κοιτάξεις στα μάτια τον πολίτη. Και να τον πείσεις να ακουμπήσει πάνω σου. Και μαζί να περπατήσετε προς το ξημέρωμα…

Δεν είναι καθόλου εύκολο πράμα. Χρειάζεται, Αντώνη, να ανοίξεις πόρτες και παράθυρα. Να μπει φρέσκος αέρας, να φύγει η μούχλα. Το χθες. Να συσπειρώσεις όλους γύρω σου. Να στείλεις το μήνυμα ότι δεν υπάρχουν διακρίσεις.

Ότι μόνο οι δικοί μας έχουν λόγο στις αποφάσεις, στις επιλογές και στη στρατηγική. Και όλοι οι άλλοι να τα μαθαίνουν από την τηλεόραση. Και όποιον διαφωνεί τον καταχεριάζουμε από τα blog και το twitter. Στόχος είναι η κορυφή. Και αυτή δεν κατακτιέται με τον στρατό διαλυμένο και με πολλούς να κάνουν τους στρατηγούς. Και για το μόνο που ενδιαφέρονται είναι να κρατήσουν την καρέκλα. Και δευτερευόντως αγωνιούν για το συμφέρον του κόμματος αλλά και της παράταξης που, υποτίθεται, υπηρετούν.

Στις 17 του Ιούνη παίζεις, Αντώνη Σαμαρά, όλη την πολιτική διαδρομή σου. Από σένα εξαρτάται αν θα καταφέρεις να κόψεις πρώτος το νήμα… Βέβαια, ο αντίπαλος κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητος είναι. Πρόκειται για ένα πολύ ισχυρό χαρτί, ένα φρέσκο πρόσωπο, με λόγο σταράτο που συγκινεί τους νέους. Κι όχι μόνο. Είχε την τύχη να «γεννηθεί» σε μια ιστορική στιγμή που τα στρατόπεδα έχουν σπάσει τα παραδοσιακά κάγκελα. Η οικονομική κρίση τα έχει αλλάξει όλα. Η ζωή, το αύριο, είναι πάνω απ’ όλα.

Πρόκληση το στεφάνι της νίκης, Αντώνη. Μπορείς να το κατακτήσεις; Δική σου η απόφαση. Αποφασίζεις με τον εαυτό σου και ΜΟΝΟ…


Σχολιάστε εδώ