επί του πιεστηρίου

Μπορούσαν όμως, αλλά δείλιασαν… Ανευθυνοϋπεύθυνοι μια ζωή. Τη μεγαλύτερη ευθύνη την έχει ο Φώτης Κουβέλης. Του χτύπησε την πόρτα η Ιστορία, αλλά δείλιασε να την ανοίξει. Κάποια στιγμή πήγε να βγάλει τον σύρτη. Δύο βραδιές έφυγε από το Προεδρικό Μέγαρο έχοντας συμφωνήσει να κάνουν κυβέρνηση. Το πρωί άλλαξε -ή του άλλαξαν οι σύντροφοί του- άποψη. Τηλεφώνησε στο Προεδρικό ότι η συμφωνία δεν ισχύει… Τι μεσολάβησε; Για την ακυβερνησία και τις δεύτερες εκλογές δεν φταίει ο λαός, αγαπητέ Φώτη Κουβέλη.

Τρομοκρατήστε τους τρομοκράτες… Αυτή η φράση του Γεωργίου Παπανδρέου, που την είχε πει από το βήμα της Βουλής στις εκλογές του 1961 για τους μηχανισμούς του παρακράτους, ξανάρχεται σήμερα στον νου, βλέποντας τη νέα απόπειρα επηρεασμού των πολιτών, με το τρομοκρατικό δίλημμα «ευρώ ή δραχμή».

Το εντελώς αντίθετο αποτέλεσμα φέρνουν εκείνοι που άμυαλα προσπαθούν να οδηγήσουν τον ελληνικό λαό στην κάλπη με όπλο τον φόβο.

Το κάθε κόμμα, ο κάθε αρχηγός οφείλει να πείσει για τις θέσεις του, ότι είναι προς το συμφέρον του λαού και της χώρας. Και από κει και πέρα νηφάλια ο καθένας θα αποφασίσει.

Δεν μπορεί ο λαός να δοξάζεται ως υπερήφανος και σοφός όταν ψηφίζει αυτό που συμφέρει ένα κόμμα και ότι δεν ξέρει τι του γίνεται όταν ψηφίζει ένα άλλο κόμμα.

Ας αποφασίσουν επιτέλους, θέλουν τον λαό να έχει άποψη ή στρατιώτη, ενεργούμενο του κάθε κόμματος; Αν θέλουν το στρατιωτάκι υπάκουο δεν έχει καμία σχέση με το δημοκρατικό μας πολίτευμα.

Ένα μέτωπο των χωρών του Νότου χρειάζεται για να αντιμετωπίσουν την αλαζονεία, την αυταρχικότητα και την έλλειψη στοιχειώδους ανθρωπιάς και αλληλεγγύης των χωρών του Βορρά, γράφαμε πριν από ενάμισι χρόνο. Στην προχθεσινή Σύνοδο Κορυφής οι Ιταλοί, οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι ήταν στο ίδιο μήκος κύματος με την Ελλάδα. Επιτέλους. Μόνο έτσι θα μαζευτεί ο Βορράς.

Τη μείωση κατά 30% του μισθού του προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και των μισθών των υπουργών τής κυβέρνησης ανακοίνωσε η νέα πολιτική ηγεσία της Γαλλίας. Εμείς εδώ πού τέτοιες ευαισθησίες, οι οποίες θα έστελναν ένα μήνυμα ότι η πολιτική ηγεσία είναι κοντά στον πολίτη…

Χάσαμε την πρωτιά ως παγκόσμια δύναμη της Ναυτιλίας. Η Μάλτα εκτόπισε από το ψηλότερο βάθρο την Ελλάδα. Τα κατάφερες μια χαρά, Γιωργάκη. Έκανες μπάχαλο το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, του άλλαξες τον αδόξαστο με τις μετονομασίες κάθε λίγο και τις μεταφορές των αρμοδιοτήτων και στο τέλος ο Βενιζέλος δεσμεύτηκε να το επαναφέρει στην αρχική του μορφή, όπως ήταν το 2009. Η ζημιά όμως έγινε. Η Μάλτα τρίβει τα χέρια της. Χαμένη για άλλη μια φορά η χώρα μας… Αυτό ήταν ένα από τα πολλά… έργα του κ. Παπανδρέου…

Παραπλανημένη, για να μην πούμε ότι ήταν και αυτή αδιάβαστη, για το τι θα έβγαζαν οι κάλπες, αποδείχθηκε ότι ήταν η Άνγκελα Μέρκελ. Αιφνιδιάστηκε, όπως γράψανε οι έλληνες ανταποκριτές. Την είχαν, προφανώς, διαβεβαιώσει, ίσως η εδώ γερμανική πρεσβεία, ότι τα μηνημονικά κόμματα θα έκαναν κυβέρνηση. Και τώρα της ήρθε ταμπλάς η ψήφος του ελληνικού λαού. Τον λογαριασμό των έργων σας, σας έστειλε στις 6 Μαΐου. Δικό σας δημιούργημα ήταν το εκλογικό αποτέλεσμα.

Αριστερή κόλαση ή δεξιά», θέτει το ερώτημα σε άρθρο του στο «Βήμα» ο γνωστός καθηγητής κ. Θεόδωρος Λιανός, που ένα φεγγάρι επί Ανδρέα κυβέρνησε την Ολυμπιακή Αεροπορία, χωρίς να αλλάξει ρότα, προς το συμμάζεμα.

Δηλαδή, αν καταλάβαμε καλά; Τι χρώμα θα έχει η κόλαση είναι το πρόβλημά σας; Την κόλαση δεν τη θέλει ο λαός. Και μια ζωή ψηφίζει πιστεύοντας αυτά που του έταζαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και ότι θα τον πάνε στον παράδεισο και όλοι πιο βαθιά στο καζάνι της κόλασης τον βάλανε.

Νόμιμο και ηθικό είναι να τρομοκρατείτε κύριε καθηγητά; Αυτό το μάθημα κάνετε στους φοιτητές σας; Τους ρωτήσανε σήμερα πώς ζουν;

«Η Ελλάδα ξανά στο κέντρο του κόσμου» είχε πρωτοσέλιδο τίτλο το «Έθνος» την Παρασκευή. Ας όψεται το αποτέλεσμα της 6ης Μαΐου, η σοφή ψήφος του ελληνικού λαού, που έστειλε παντού το μήνυμα ότι δεν αντέχουμε άλλο, αλλάξτε τη συνταγή, αλλιώς πάμε για γενική ανατροπή.

Λείπει σήμερα η ανάλυση του Περικλή Νεάρχου. Το προπερασμένο Σάββατο αντιμετώπισε σοβαρό πρόβλημα υγείας. Όλα πήγαν καλά, σύντομα θα είναι μαζί μας. Περικλή, είμαστε κοντά σου.


Σχολιάστε εδώ