Ελλείψεις καθηγητών και νηπιαγωγών στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας

Η σχολική χρονιά τελείωσε σχεδόν και το ελληνικό νηπιαγωγείο στο Ανόβερο υπολειτουργεί και μερικές φορές δεν λειτουργεί καθόλου, γιατί το υπουργείο Παιδείας δεν αντικατέστησε τις δύο νηπιαγωγούς που έφυγαν στο τέλος του περασμένου χρόνου!

Αυτό καταγγέλλει ο Σύλλογος Ελλήνων Γονέων Ανοβέρου και Σαξωνίας, τονίζοντας ότι τα μικρά ελληνόπουλα ταλαιπωρούνται αφού κάθε πρωί δεν γνωρίζουν αν θα λειτουργήσει το νηπιαγωγείο που πηγαίνουν.

Επίσης ο σύλλογος καταγγέλλει ότι το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας στο Ανόβερο, που φιλοξενεί πάνω από 100 παιδιά Ελλήνων, υπολειτουργεί γιατί αποσπάστηκαν δύο καθηγητές και δεν έχουν αντικατασταθεί! Έτσι τα παιδιά δεν έχουν τις διδακτικές ώρες που απαιτούνται και συνεπώς έχουν δυσκολία και κενά στα ελληνικά μαθήματα.

Ο Σύλλογος Γονέων επισημαίνει στην καταγγελία του πως, ενώ δεν υπάρχουν νηπιαγωγοί και καθηγητές, περισσεύουν οι συντονιστές, οι οποίοι ουσιαστικά δεν χρειάζονται, αφού τα διαδικαστικά θέματα αντιμετωπίζονται πλέον εύκολα μέσω του διαδικτύου.

Καλύτερα λοιπόν, επισημαίνεται στην καταγγελία, να αποσυρθούν οι συντονιστές και με τα ίδια χρήματα να πάνε στα ελληνικά σχολεία της Γερμανίας οι καθηγητές και οι νηπιαγωγοί που λείπουν.


Σχολιάστε εδώ