ΔΙΑΤΙ να το κρύψωμεν άλλωστε

ΕΙΚΑΖΩ ότι ο Κ. Καραμανλής δεν πρέπει να… δυσαρεστήθηκε ιδιαίτερα από το «ναυάγιο» στις διαπραγματεύσεις Νέας Δημοκρατίας και ΛΑΟΣ. ΤΟ αντίθετο, θα έλεγα… Πληροφορούμαι αρμοδίως ότι πριν ξεκινήσει τις πρωτοβουλίες για την επανένωση της Κεντροδεξιάς, ο Αντ. Σαμαράς είχε συζητήσει το θέμα με τον πρώην πρωθυπουργό. Ο τελευταίος φέρεται να του είχε πει ότι δεν συμφωνεί με ενδεχόμενη επιστροφή του Γ. Καρατζαφέρη, αλλά αν ο κ. Σαμαράς θεωρούσε ότι αυτό θα ωφελούσε την παράταξη, εκείνος θα το κατανοούσε και δεν θα εκδήλωνε οποιαδήποτε διαφωνία ή δυσφορία. Σημειώνω ότι η αρνητική διάθεση του κ. Καραμανλή δεν αποτελεί έκπληξη, αφού στις κατʼ ιδίαν συνομιλίες του εγείρει αρκετές επιφυλάξεις ως προς τον ρόλο του προέδρου του ΛΑΟΣ στη πολιτική σκηνή της χώρας.

ΠΟΙΚΙΛΑ σχόλια εντός κι εκτός Νέας Δημοκρατίας έχει προκαλέσει το γεγονός ότι στις παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις με τη Δημοκρατική Συμμαχία πρωταγωνιστικό ρόλο διαδραμάτισε ο γιος της Ντ. Μπακογιάννη, Κώστας. Από πολλές πλευρές τίθεται το ερώτημα για ποιο λόγο προτίμησε ένα συγγενικό της πρόσωπο κι όχι κάποιον από τα στελέχη του κόμματος. Οι πλέον καχύποπτοι εκτιμούν ότι στόχος της ήταν να βάλει στο πολιτικό παιχνίδι, έστω και παρασκηνιακά, τον γιο της, προετοιμάζοντάς τον ενδεχομένως για την επόμενη ημέρα, προκειμένου να έχει συνέχεια η… δυναστεία Μητσοτάκη. Πληροφορίες από έγκυρες πηγές αναφέρουν ότι στις διαπραγματεύσεις πήρε μέρος κάποια στιγμή και η κόρη τής κ. Μπακογιάννη, Αλεξία.

ΑΠΡΕΠΕΙΑ… Ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου κ. Σουλτς που ήρθε κι αυτός ως απεσταλμένος της Μέρκελ, για να μας πει μην τολμήσετε να καταγγείλετε το Μνη… μόσυνο γιατί τέλος τα δίφραγκα, επισκέφθηκε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, αλλά ξέχασε τον πρωθυπουργό. Προφανώς ή μπέρδεψε τους δρόμους ή δεν βρήκε το Μαξίμου…

Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ Αντ. Σαμαρά και Ντ. Μπακογιάννη δεν έμεινε στα χαρτιά… Στελέχη προερχόμενα από τη Δημοκρατική Συμμαχία, με μακρά εμπειρία σε θέματα εκλογών, κλήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στη Λ. Συγγρού προκειμένου να προσφέρουν τα φώτα τους στην οργάνωση του προεκλογικού αγώνα.

ΟΣΟ χτυπάνε τον Τσίπρα, τόσο του ανεβάζουν τις μετοχές. Όχι μόνο μέσα, αλλά και έξω. Και αυτό δεν το λέω εγώ… Δείτε τι έγραψε στο Βήμα.gr ο γνωστός ανταποκριτής στο Βερολίνο Νίκος Χειλάς για την επίσκεψη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στη Γαλλία και στη Γερμανία: «Μεγαλοδημοσιογράφοι, όπως αυτοί του περιοδικού “Der Spiegel” στέκονται στην ουρά για να του πάρουν συνέντευξη. Στο τέλος της συνέντευξής του τη Δευτέρα στο Παρίσι, διηγούνται παριστάμενοι, οι εικονολήπτες, ανεβασμένοι σε καρέκλες και τραπέζια, ήρθαν σχεδόν στα χέρια για να μπορέσουν να τραβήξουν εικόνες του. Αντίστοιχα ασυνήθιστη ήταν και η περιέργεια των δημοσιογράφων στο Βερολίνο. “Ούτε στον Ομπάμα δεν ήρθαν τόσο πολλοί”, είπε ένας από αυτούς».


Σχολιάστε εδώ