Αναδρομικό χαράτσι στις συντάξεις

Διπλό χαράτσι στις συντάξεις των δημοσιογράφων, και μάλιστα αναδρομικά από 1-1-2012, επέβαλε την Παρασκευή η κυβέρνηση Πικραμμένου, με τη διοίκηση Τρίμη στην ΕΣΗΕΑ, αν δεν βάζει πλάτη, να αδιαφορεί προκλητικά για όσα συμβαίνουν στα Ταμεία του κλάδου. Αυτό καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων (ΚΕΔ) επισημαίνοντας:

– Πρόκειται για μειώσεις που φτάνουν μέχρι και 900 ευρώ ανά συνταξιούχο.

– Το ΕΤΑΠ-ΜΜΕ εισπράττει αναδρομικά τις περικοπές που ορίζει ο νόμος 4051/12 και άλλες διατάξεις του 4024/11 μια κι έξω, παρόλο που υπάρχει εγκύκλιος (απ.φ. 800000/23/3/12) που αναφέρει ότι οι αναδρομικές μειώσεις παρακρατούνται «σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, αρχής γενομένης από τη σύνταξη μηνός Μαΐου 2012».

Η ΚΕΔ καταγγέλλει για μια ακόμη φορά το αίσχος Λοβέρδου-Κουτρουμάνη, που μαζί με την «τρόικα» συνεχίζουν ακόμη και τώρα τη σφαγή των συνταξιούχων όλων των Ταμείων.

Επισημαίνει όμως ταυτόχρονα και τις ευθύνες όσων, στη διοίκηση των δημοσιογραφικών ταμείων και στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, παίζουν με τις συντάξεις, για να ενισχύσουν την προεκλογική ατζέντα των κομμάτων τους.


Σχολιάστε εδώ