αμυντικά θέματα

Πυρομαχικά αρμάτων
ξ Φτου και πάλι, αρχίσανε να μετράμε μήνες.
ξ Ο ΥΕΘΑ κ. Φρ. Φραγκούλης βρήκε μπροστά του και πάλι το θέμα, όπως το άφησε όταν ήταν Αρχηγός του ΓΕΣ.
ξ Επί των ημερών του, η ΓΔΑΕΕ έστειλε πρόσκληση στην κρατική γερμανική BMW να στείλει εκπροσώπους της εδώ για να συζητήσουν το θέμα της σύμβασης.
ξ Η BMW κωφεύει προκλητικά, λόγω «άνωθεν» εντολών. Δεν θέλουν νταραβέρια με τους πτωχεύσαντες, πλέον, Έλληνες. Ο ενταύθα γερμανός πρέσβης δεν ήθελε καμία συμμετοχή.
ξ Ο νέος πρέσβης έδειξε κάποιο ενδιαφέρον και πήρε προτάσεις της BMW, τις οποίες θα έπρεπε να τις στείλει στη ΓΔΑΕΕ με τον Στρ. Ακόλουθο. Δεν γνωρίζω ποιες σκέψεις κυριαρχούν, αλλά το πακέτο βρίσκεται ακόμη στην πρεσβεία.
ξ Ας στείλει κάποιον η ΓΔΑΕΕ να το πάρει και να τους πει ότι «υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές»…
Και κάτι άλλο…
ξ Ο τα πάντα γνωρίζων κ. υπουργός ας ρίξει μια ματιά στην περίεργη πολιτική της ΓΔΑΕΕ να εξυπηρετεί υποθέσεις αντισταθμιστικών εταιρειών (και καλά κάνει, εφόσον είναι νομικά και ουσιαστικά εντάξει και δεν δίνονται «προτεραιότητες») και να αφήνει «για αύριο», να ρίχνει στις ελληνικές καλένδες, τα πακέτα των σχεδόν χρεοκοπημένων ελληνικών αμυντικών βιομηχανιών.
ξ Κύριε υπουργέ, δεν πρέπει να «τρέχουν» μόνο τα Επιτελεία, αλλά και οι συναφείς οργανισμοί και υπηρεσίες… Το κυριότερο: Με απόλυτη διαφάνεια και διαύγεια.
ξ Και το τελευταίο: Πρέπει να πάψουν να μπαινοβγαίνουν στις στρατιωτικές υπηρεσίες άνθρωποι διαβλητοί, που, κατά τη θλιβερή οκταετία Σημίτη, υπήρξαν αυτουργοί ληστειών των εξοπλισμών. Και να γίνονται δεκτοί μετά βαΐων και κλάδων. Πόσες φορές θα το πούμε;
Προς τι το μένος;
ξ Ξεφυλλίζοντας τα πρακτικά των συζητήσεων των Αρχηγών με τα ΠτΔ, παρατήρησα μια επιθετικότητα του κ. Καμμένου κατά του κ. Αβραμόπουλου, όταν εξετάσθηκε η περίπτωση μη αντικατάστασής του προεκλογικά. Προϊστορίες Νεοδημοκρατικές.
ξ Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων πρότεινε τον τ. Α/ΓΕΕΘΑ κ. Γράψα, αλλά δεν εισηκούσθη… Καταλήξαμε στη… Φραγκοκρατία, και καλώς.


Σχολιάστε εδώ