Real συγκρότημα κόντρα στα παλιά media

Χωρίς να ανήκει στο αντιμνημονιακό μέτωπο, το συγκρότημα επέλεξε, αντί να παραδοθεί στα κελεύσματα της «τρόικας», να επιμείνει στην αντιπολιτευτική στάση. Ο Νίκος Χατζηνικολάου, έχοντας περάσει από το Mega και τον Alpha και μένοντας άστεγος τηλεοπτικά, μαζί με εκατοντάδες άλλους εργαζομένους στο Alter, έβαλε πείσμα να δημιουργήσει έναν πόλο που θα πήγαινε κόντρα στο υπάρχον σύστημα των media.

Η μεγάλη έκπληξη είναι ο Real FM, που μέσα σε τέσσερα χρόνια από την έναρξη λειτουργίας του βρίσκεται στην πρώτη θέση με ποσοστό 14,8% (26.3-6.5.2012), έναντι 10,7% του δεύτερου πλέον ΣΚΑΪ, και με αυξητικές τάσεις. Καθοριστικοί παράγοντες, η πολιτική των ανοικτών μικροφώνων, η πρωινή εκπομπή του Γ. Τράγκα και το άνοιγμα προς τα αριστερά με την «Ελληνοφρένεια».

Στις εφημερίδες η «Real News», με 100.664 φύλλα (4.119), βρίσκεται στην πέμπτη θέση, ακολουθώντας πολιτική προσφορών με CD και δωροεπιταγές με μετρητά. Και στην περίπτωση της εφημερίδας ο Ν. Χατζηνικολάου αναζήτησε, μετά και το κλείσιμο της «Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας», το άνοιγμα και σε αριστερό κοινό με την πρόσληψη του Στάθη.

Η έκρηξη του enikos

Στο διαδίκτυο η έκφραση είναι διπλή: Υπάρχει το Real.gr, ως έκφραση της εφημερίδας, και το www.enikos.gr, ως προσωπικό εγχείρημα του Ν. Χατζηνικολάου, που τον Φεβρουάριο είχε 650.404 μοναδικούς επισκέπτες, τον Μάρτιο 604.983 και τον Απρίλιο 905.294. Την πρώτη εβδομάδα (1-9/5) του Μαΐου (πριν και μετά τις εκλογές) ο αριθμός των μοναδικών επισκεπτών είχε ήδη φτάσει τους 512.651. Κατά την προεκλογική περίοδο, ο Ν. Χατζηνικολάου έκανε το επόμενο βήμα, καλώντας τους αρχηγούς των κομμάτων σε συνεντεύξεις στη web TV που έφτιαξε στο enikos.gr, δείχνοντας πως είναι έτοιμος για επιστροφή και στο τηλεοπτικό σκηνικό. Τo enikos είναι πολύ πιθανό να πραγματοποιήσει εκλογική βραδιά με παράλληλες συζητήσεις μέσω της web TV, την οποία θα διοργανώσει ο Νίκος Χατζηνικολάου.


Σχολιάστε εδώ