15 εκλόγιμες θέσεις ζητούσε ο Καρατζαφέρης

Μπορεί ο Γ. Καρατζαφέρης να δηλώνει αποφασισμένος να ανασυντάξει τις δυνάμεις του και να επαναφέρει το κόμμα στον… δρόμο των μεγάλων επιτυχιών, κάτι τέτοιο όμως τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή φαντάζει απίθανο, αν όχι ανέφικτο. Την ίδια στιγμή είναι οριστικό το «ναυάγιο» στις παρασκηνιακές συζητήσεις για την επιστροφή του στη ΝΔ. Ο κ. Καρατζαφέρης είναι «έξω φρενών» με τον κ. Σαμαρά, λέγοντας ότι αν δεν του είχε πάρει τους κ. Βορίδη και Γεωργιάδη θα είχε υπερβεί το όριο του 3% και θα μπορούσε να συμβάλει πιο αποφασιστικά στην προσπάθεια για «πανστρατιά».

Το κλίμα στο εσωτερικό του ΛΑΟΣ κάθε άλλο παρά εύκρατο και υγιεινό είναι, καθώς περισσεύουν η απογοήτευση και οι γκρίνιες, που σε μεγάλο βαθμό έχουν στόχο τον ίδιο τον κ. Καρατζαφέρη. Στελέχη και ψηφοφόροι τον κατηγορούν ότι με την «αλλοπρόσαλλη» πολιτική που εφάρμοσε μετά το 2009 αλλοίωσε τη φυσιογνωμία του κόμματος, εγκατέλειψε τις πάγιες αρχές του, ενώ με την τακτική του σε επιμέρους ζητήματα «αναγόρευσε σε πολιτικό παράγοντα τον Τσίπρα». Η άρνηση του κ. Καρατζαφέρη να ανταποκριθεί στο προσκλητήριο του Αντ. Σαμαρά για επανένωση της Κεντροδεξιάς επιδεινώνει την κατάσταση, καθώς ένας μεγάλος αριθμός στελεχών εμφανίζεται θετικός στην προοπτική αυτή. Πολύ δε περισσότερο όταν δύο εξ αυτών, οι Αθ. Πλεύρης και Κυρ. Βελόπουλος, έχουν πάρει ήδη τον δρόμο της επιστροφής προς τη Λ. Συγγρού. Πληροφορίες, μάλιστα, ανέφεραν ότι ήταν θέμα χρόνου η επίσημη ανακοίνωση της προσχώρησής τους στη ΝΔ. Στην περίπτωση αυτή το κόμμα θα αποψιλωθεί, αφού πριν από τις εκλογές είχαν αποχωρήσει οι Μ. Βορίδης και Άδ. Γεωργιάδης.

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ εμφανίζεται έξαλλος, διότι, όπως λέει, την ώρα που εκείνος διαπραγματευόταν με την ηγεσία της ΝΔ για τους όρους συνεργασίας, οι συγκεκριμένοι επιχείρησαν με δηλώσεις τους να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Για χθες (Σάββατο) ο κ. Καρατζαφέρης είχε προγραμματίσει συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, με τη συμμετοχή και των πρώην βουλευτών, και αναμενόταν να επιτεθεί με σφοδρότητα στη ΝΔ, ενώ ερώτημα αποτελούσε η συμμετοχή ή μη των κ. Πλεύρη και Βελόπουλου.

Αν και δημοσίως ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ υπογράμμιζε ότι δεν τον αφορούσε το προσκλητήριο του κ. Σαμαρά, πληροφορίες ανέφεραν ότι στο παρασκήνιο είχε ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Λ. Συγγρού.

Αυτές «ναυάγησαν», ωστόσο, λόγω των υπερβολικών ανταλλαγμάτων που ζήτησε, τονίζουν στελέχη της ΝΔ. Λέγεται δε ότι ο κ. Καρατζαφέρης έθεσε ως όρο να συμπεριληφθούν σε εκλόγιμες θέσεις στις λίστες της τουλάχιστον δεκαπέντε (15) στελέχη του ΛΑΟΣ κι ο ίδιος επικεφαλής στο Επικρατείας, κάτι που δεν θα μπορούσε να γίνει αποδεκτό από τον κ. Σαμαρά. Κατά της συνεργασίας με τη ΝΔ τάχθηκαν αναφανδόν μεταξύ άλλων οι Κ. Αϊβαλιώτης και Αστ. Ροντούλης, υπεραμυνόμενοι της άποψης για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές. Ωστόσο, οι προοπτικές για τον ΛΑΟΣ κάθε άλλο παρά ευοίωνες είναι και σίγουρα χειρότερες απʼ ό,τι πριν από την 6η Μαΐου, κι αυτό διότι οι διαρροές δεν περιορίζονται σε επίπεδο μόνο πρώην βουλευτών, επεκτείνονται και στο επίπεδο στελεχών και ψηφοφόρων.

Οι τελευταίες έρευνες δείχνουν σαφή υποχώρηση των δυνάμεων του κόμματος και οι δημοσκόποι εκτιμούν ότι αυτό θα έχει και συνέχεια από τη στιγμή που το προσκλητήριο για «πανστρατιά» του κ. Σαμαρά βρίσκει ανταπόκριση.


Σχολιάστε εδώ